Son Dakika
banner1

Erdoğan'dan Miçotakis'e: Yanlış yaparsan çılgın Türkler yürür bilesin

Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'e seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Meydanı'nda düzenlenen Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu. Gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan gerilim hakkında uyarıda bulundu.

POLİTİKA 20.01.2023, 19:07
Erdoğan'dan Miçotakis'e: Yanlış yaparsan çılgın Türkler yürür bilesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşarak sorunların çözülebileceğine inandığını söyleyen Miçotakis'e, "Bak Miçotakis, yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan, çılgın Türkler yürür bunu bilesin." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bak Miçotakis, yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil, eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan, çılgın Türkler yürür bunu bilesin.(Yunanistan) Adaları silahlandırmaya kalkarsanız biz eli kolu bağlı mı duracağız? Diyorlar ki 'Tayfun diye bir füze üretti Türkiye. Bu Atina'yı vurursa ne olacak?' Bizim Atina'yı vurmak gibi bir derdimiz yok, yeter ki siz akıllı olun."

"2024'e de sinyal veriyorsunuz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esenyurt'ta siz kardeşlerimle attığımız bu adımla 2023'e bir sinyal veriyorsunuz. Yetmez, 2024'e de sinyal veriyorsunuz." diye konuştu.

"Bay Kemal musluk açma törenlerine gidiyor"

Törendekilere "Bugün burada niçin toplandık?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Biliyorsunuz ben pek temel atma törenlerine gitmem. Bay Kemal musluk açma törenlerine gidiyor, biliyorsunuz. Bizim işimiz çok farklı." ifadesini kullandı.

"Herkes canla başla çalıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün başarıyla tamamlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı.

"Esenyurt ve İstanbul'daki evlatlarımız başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında karne sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsinin tek tek gözlerinden öpüyorum. Öğretmeni, öğrencisi, ailesi, idarecisi ve bakanlığıyla bir bütün olarak, eğitimde kalitenin daha da artması için canla başla çalıştı."

"Şehrimize 1 yılda 17 milyar liralık yeni eğitim yatırımı yapıyoruz"

Evlatların eğitime erişimini kolaylaştırma ve onların geleceğine sahip çıkma gayesiyle ülke genelinde pek çok projeyi hayata geçirdiklerini, durmadıklarını ve usanmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Medeniyetimizin göz bebeği vasfı yanında tüm insanlığın gıptayla baktığı bir dünya şehri olan İstanbul'umuza ayrı bir önem verdik. Son 20 yılda İstanbul'umuza eğitim alanında toplam ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 90 milyar liralık yatırım yaptık, sadece İstanbul'a, sadece eğitimde. Sadece bu sene şehrimize, yaklaşık 1 yılda 17 milyar liralık yeni eğitim yatırımı yapıyoruz. Amacımız İstanbul'un eğitimdeki performansıyla diğer vilayetlerimize örnek olmasını, öncülük yapmasını sağlamaktır. Son olarak, eğitim ordumuza kazandırdığımız 20 bin yeni öğretmenden 10 bininin atamasını İstanbul'a gerçekleştirdik. Zira İstanbul'a ayrı bir önem veriyoruz. Böylece şehrimizin öğretmen ihtiyacını büyük oranda gidermiş olduk. Öğretmen sayısındaki bu iyileşme sayesinde ortalama sınıf mevcutlarını çok daha aşağı çektik. Öğrencilik yıllarımızda sınıflarımızda öğrenci mevcudu neydi, 60-70-100. Böyle durumlar vardı ama şimdi durum farklı. Bugün Esenyurt'umuzun marka değerini artıracak, eğitim alanında ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek modern bir külliyenin inşasına başlıyoruz."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu