Son Dakika
banner1

Erdoğan'dan Irak'a çağrı: PKK'yı temizleyin!

Irak Başbakanı es-Sudani ile ortak basın toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir.' diye konuştu.

POLİTİKA 22.03.2023, 06:48
Erdoğan'dan Irak'a çağrı: PKK'yı temizleyin!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

YENİ İPEK YOLU OLACAK!

(Irak'la) Basra'dan Türkiye'ye uzanan Kalkınma Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışma yürütecek bakan arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz.

Kalkınma Yolu Projesini bölgemizin yeni İpek Yolu haline dönüştüreceğimize inanıyorum. Türkiye, Irak halkının gerçek dostu olduğunu her vesilesiyle ifade etmiştir. Irak'ın toprak bütünlüğünün en büyük savunucu da yine Türkiye'dir. Bizler terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen ve bunun bedelini ödemiş bir ülkeyiz.

TERÖRLE MÜCADELE

Görüşmede PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelemizi ele aldık. Terörün her türlüsüne karşı topyekün mücadele kararlılığındayız.

Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir.

DİCLE'DEN BIRAKILAN SU MİKTARI ARTIRILACAK

Irak'ın sıkıntısının giderilmesi için Dicle Nehri'nden bırakılan su miktarını, bir ay süreyle imkanlar ölçüsünde artırma kararı aldık.

SUDANİ'DEN BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Irak Başbakanı Sudani, "Bizler, tüm (Türk) kardeşlerimiz iş adamlarıyla ve yatırımcılarla ciddi projeleri hayata geçirme arzusundayız." dedi. Sudani, Başkan Erdoğan için de, "Irak hükümeti ve halkı adına su sorununun çözümüne yönelik talimatlarınızdan dolayı müteşekkiriz." sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu