Son Dakika
banner1

Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Astıkları Menderes'in sloganını çalıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes'in 'Yeter Söz Milletindir' sloganını kullanan muhalefete sert tepki göstererek, 'Bunlar da utanma yok. Kalleşçe astıkları Menderes'in şimdi de sloganını çalıyorlar. Kendileriyle çelişmek muhalefetin her zamanki hali. Bu slogan CHP'ye isyanın nişanesidir' ifadelerini kullandı.

POLİTİKA 02.02.2023, 07:14
Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Astıkları Menderes'in sloganını çalıyorlar


Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, adaylık tartışmaları hakkında, "Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor. Hukuka da anayasaya da uygun. Bunlar sandıktan ümidini kesenlerin başvurduğu 'suyu bulandırma' çabalarıdır." dedi.

Altılı masaya da eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Onlar, ipleri altısının, hatta HDP'yi de sayarsak, yedisinin elinde bir kukla koymaya çalışıyor. Böyle bir aday modeli bu millete hakarettir." diye konuştu. Cumhurbaşkanı ayrıca EYT'lilerin ilk maaşlarını şubat ya da mart ayında alabileceklerini söyledi.

Millet İttifakı'nın "Yeter Söz Milletin" sloganını kullanmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6'lı Masa'ya sert sözlerle yüklendi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Biz bugüne kadar eserlerimiz, hizmetlerimizle gayretin içerisindeyiz. Bir partinin adayın ayinesi iştir, kampanyaya bakılmaz. Siz eserlerinizle halkınızın karşısında değilseniz, halkınız size değer vermez.20 yıldır yaptıklarımızı halkımız görüyor. Eser olarak görüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni görüyor. Bunlar halkımın hayal ettiği şeyler değildi. Rahmetli Demirel'i köprü, Turgut Bey'in köprü ve 3. köprü bize nasip oldu. Önünü kesmek için ellerinden geleni yaptılar. Türkiye Yüzyılı bir vizyon meselesidir. Varsın birileri masa başı kurgulanmış kampanyalarla göz boyamaya çalışsın. Biz inşallah yeni zaferlere başarılarla ulaşacağız. Türkiye Yüzyılı Türkiye'nin elde etiği güç ve birikimiyle dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağının adıdır. Şimdi, Türkiye'nin imkanlarını vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz.

"Bunlar milli değil"

Bunlar da utanma yok. Kalleşçe astıkları Menderes'in şimdi de sloganını çalıyorlar. Kendileriyle çelişmek muhalefetin her zamanki hali. Bu Slogan CHP'ye isyanın nişanesidir. Bugün millet iradesine sahip çıkan AK Parti Cumhur ittifakıdır. Binalara slogan asmakla olmaz. Önce milli iradeye saygı duymayı öğrenin. Bunlar milli değil gayrımilli. Benim milletim sana inanmaz ki, Bu millete hep ihanet ettiniz. Menderes'i ipe götürdünüz. Bunun sorumlusu sizsiniz. Batıdan aferin almanın peşindeler. Biz de CHP zihniyetine 'Yeter Söz Milletindir' diyoruz. Eser söz konusu olduğunda yetmez diyoruz.

"Aday açıklama tarihlerinde bile belirsizlik var"

Gelin biz bunlara 7'li masa diyelim. 6 deyince eksik oluyor. Malum parti masanın altında. Biz seçim tarihini açıklayarak, rahatlarını bozduk. Toplanıp toplanıp bunlar dağılıyordu. Seçim tarihi vermesek aday çıkaracakları yoktu. Aday açıklama tarihinde bile belirsizlik var. Biri '13 Şubat'ta açıklayacağız' diyor biri 'Planımız yok' diyor. Siz birbirinize güvenmiyorken, millet size nasıl güvensin. 7'sinin elinde bir kukla koymaya çalışıyorlar. Yıpranır diye açıklamıyorlarmış. Bu nasıl iş. Adayın yıpranacağından korktuğunuz için açıklayamazken, biz Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyoruz. Bu yola çıkan tabi ki yıpranacak. Yorulmadık yorulmuyoruz, yıpranmadık yıpranmıyoruz. Bunların hiçbirinin Anayasa'nın maddelerinde yeri yok. Adımları atarken bunların aklı neredeydi. Cumhurbaşkanı seçildik akılları neredeydi. O zaman konuşmadılar. Adayın seçilme şansı olmadığını görüyorlar bundan dolayı rahatsızlar. Biz ilk dönemi tamamlamış olacağız yeniden adaylık önünde engel bulunmuyor. Tartışmaları gereksiz buluyorum. Bunlar suyu bulandırma çabalarıdır.

"Dertleri kukla cumhurbaşkanını aday yapabilir miyiz?"

Benzerlik değil tam anlamıyla koalisyon dönemine dönüş söz konusu olacak. Başbakan olduğumda bakan sayısı 35'ti. Biz ne yaptık. Böyle olamaz. Sayıları indirdik, 17 bakanımız var. Bunu 7'li masada olanların bazıları bilir. Bunlar israfın ta kendisidir. Bu masa müdavimleri erken başladı ağlamaya. Çünkü bir şey kapmaları lazım. Tek dertleri kukla cumhurbaşkanını aday yapabilir miyiz? Eski Türkiye'de olduğu gibi 6'lı masanın bakanlık kavgaları yakındır. Hiçbir netice buradan alamayacaklar. Milletim bunlara bu ülkeyi teslim etmez.

"Yerli milli anlayışla siyaset yapan herkese kapımız açıktır"

Biz şu anda Cumhurbaşkanlığı'nın Çankaya Köşkü'nde bu programı yapıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal tarafından Milli Mücadele döneminde kazandırıldı. 3 bölümden oluşuyor. Şu an programı resepsiyon alanı olarak adlandırılan alanda yapıyoruz. 2014 seçimlerinde seçildiğimde burada göreve başladık. Cumhurbaşkanlığı'nın mevcut külliyesine geçtik. Burası boş durmuyor, çalışıyor. Pek çok kabulümüzü, toplantılarımızı Çankaya Köşkü'nde yapmaya devam ettik. Müze Köşk titizlikle restore ediliyor. Devlet başkanlarını AB büyükelçilerini ağırladığımız pek çok programı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdik. COVİD-19 başladığında temel kararların alındığı ilk toplantımız yeri de bura olmuştur. Anlamına yakışır şekilde Cumhurbaşkanlığımız tarafından değerlendiriliyor. Cumhur İttifakı, birlik anlayışının siyasetteki adresidir. Yerli milli anlayışla siyaset yapan herkese kapımız açıktır. Buradan bir kez daha sayın Destici'ye taziyelerimiz iletiyorum. Cumhur İttifakının yaslandığı değerlere inananlarla biz yol yürüyebiliriz. Yarın inşallah Devlet Bey'i evinde ziyaret edeceğim.

Karadeniz'deki doğalgaz keşifleri

2023'ün ilk çeyreğinde Karadeniz gazının milletimizle buluşması için tüm çalışmalar devam ediyor. Sahadaki çalışmalar, 3 ana bileşenden oluşuyor. Birincisi deniz tabanı üretim tesisleri, iki kara işleme, 3 botu hatları. Sahada 10 bin kişi çalışıyor. Denizde ise 50'den fazla gemi operasyonunu sürdürüyor. Denizin 2200 metre altında yürütülüyor. Kuyu başı ekipmanı gibi devasa yapılar deniz tabanına indirilmeye başlandı. Testler de yapıldı, yoğun bir çalışma Filyos'ta devam ediyor.

İsveç ve Finlandiya'nın Nato üyeliği süreci

İsveç'in özür dilemesi işi bitirmiyor, önce terörizmle mücadelede işbirliği için biz fırsat olarak gördük. Bize 120 teröristi verin dedik ama İsveç bu konuda anayasa değişikliği yapacağız dediler, sayın başbakan buraya geldi. Gayet güzel görüşmeler oldu. Ancak mutabakat zaptı kapsamında verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini gördük. Sadece geçtiğimiz iki haftada yaşananları gördük. Buradaki taahhütlerin, terörle mücadele başta olmak üzere yerine getirilmesi gerekmektedir. Kuran'a yapılan saldırıya İsveç'in sessiz duyarsız kalması hatta güvenlik güçlerinin bunları koruma altına almasını görmek ne ile izah edilebilir. En güçlü şekilde kınadık. Bu nefret suçudur. Bunu süratle halletmeleri lazım. Müslümanlara karşı nefret suç işlenmesi kabul edilemez. Tüm inançlara saygı gösterilmesini bekliyoruz. An itibariyle İsveç'in NATO üyeliğine sıcak bakmıyoruz. Finlandiya'ya farklı bakıyoruz. Finlandiya süreci işletirse biz de üzerimize düşen görevi yerine getiririz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu