Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Türkiye bizim dönemimizde tüm felaketlerin izini sildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile gittiği Adıyaman'da açıklama yaptı. Erdoğan, "Dünyada bu kadar geniş alanda, çok nüfusun etkilendiği büyük felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır." dedi.

POLİTİKA 27.02.2023, 17:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan:Türkiye bizim dönemimizde tüm felaketlerin izini sildi!


     
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gittiği Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki konteyner kentte açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Adıyaman şehrimizde merkezin yanı sıra Gölbaşı'nın da içinde olduğu ilçelerimizde yıkımlar ve can kayıpları yaşandı. Adıyamanlı kardeşlerime ve tüm milletimize geçmiş olsun diyorum.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 şubat tarihli depremler devam eden yaklaşık 10 bin artçı sarsıntısı ile yüreklerimizde derin yaralar açtı. Ölenleri geri getirmek elimizde değildir.

"50 BİN KONUT VE KÖY EVİ YAPACAĞIZ"
Yıkılanların yerine yenisini yapmak bizim elimizdedir. Hemen yeni konutların inşası için çalışmaya başladık. 50 bin konut ve köy evi yapacağız. Hasar tespit çalışmalarından sonra bu sayı artacak.

Türkiye, depremiyle seliyle yaşadığı her felaketin izlerini kısa sürede silmiştir. Bunu her afetten sonra yaptık. Değerli kardeşlerim, birçok şehrimizde yaşadığımız gerek sel gerek deprem hepsinin altından kalkmayı başardık. Hepsini yeniden hayata geçirdik. Vatandaşımıza evine kavuşturduk. Bu depremde de aynını yapacağız. Müsterih olun. Aç açıkta, madur kimseyi bırakmayacağız. Depremzede her vatanadaşımıza her türlü yardımı sağlıyoruz.

"1 YIL İÇERİSİNDE SİZLERİ YENİ YUVALARINIZA KAVUŞTURACAĞIZ"
Bu büyüklükte bir afette elbette kimi eksiklikler yaşanabiliyor. Emin olunuz tüm gücümüzle bunları tamamlamanın gayreti içindeyiz. Verdiğimiz sözleri tutarak 1 yıl içerisinde sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturacağız. Sizleri bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu