Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi.

POLİTİKA 21.11.2022, 00:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile görüştü

Türkiye'nin Mısır ile ilişkileri Temmuz 2013'te Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesiyle sonuçlanan askeri darbeyle bozulmuş ve iki ülke arasında siyasi alanda başlayan gerginlik karşılıklı ticaret olmak üzere ekonomik ilişkileri de bir miktar olumsuz etkilemişti.

Yakın zamanda iki tarafın da attığı adımlarla başlayan normalleşme çabaları ve bu yönde ortaya konulan siyasi irade sonucu yeni bir dönemin kapısı aralandı.

erdogan_6332

Yeni dönemin kapısı aralandı

Bu kapsam iki ülke arasındaki ilişkilerde karşılıklı adımlar atıldı ve eski günler geride kaldı. Son olarak Katar'da başlayacak olan 2022 FIFA Dünya Kupası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkeye gitti.

erdogan_3045

Bir araya geldiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı. Erdoğan resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile de bir araya geldi.

erdogan_1837

Erdoğan resepsiyonda liderlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı kapsamındaki resepsiyonda liderlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Mishaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'yla tokalaşarak sohbet etti.

thumbs_b_c_dca2266781b28df199bc9ae6b5d26db1

Yorumlar (0)
12
az bulutlu