Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okullarımızı açık tutmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'nde konuştu. Okulların açılmasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Okullarımızı açık tutmakta kararlıyız. Evlatlarımızı okullardan uzak tutma lüksümüz kalmadı" dedi.

POLİTİKA 03.09.2021, 12:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okullarımızı açık tutmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'ne katıldı. Öğretmenlere yeni eğitim yılında başarılar dileyen ve ataması yapılan öğretmenlere başarılar dileyen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

Geçmişte 30 civarında olan sınıf mevcutlarımız artık 22 ortalama ile OECD seviyesindedir.

Okullarımızın ve sınıflarımızın öğrenci mevcutlarını azalttık. Ortalama sınıf mevcudumuz 22 ile OECD ortalaması civarında. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokullarda 17, ortaokullarda 16, liselerde 12 civarında.

Hükümete gelirken eğitimi hedeflerimizin en önüne almıştık. Eğitime ayırdığımız bütçeyi kurumlarımız arasında en tepeye çıkardık.

Öğretmenlerimizin özlük haklarında büyük iyileştirmeler yaptık. Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir.

"ZORUNLU DERS SAATİ EN DÜŞÜK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"
DURDURSESİ AÇ
AB'nin bu konudaki raporuna göre; öğretmenler için zorunlu ders saati en düşük ülke Türkiye'dir.Öğretmenlerimizin özlük haklarında büyük iyileştirmeler yaptık. Avrupa'da öğretmenlerin yaklaşık yarısı işlerinde stres yaşarken bu oran Türkiye'de yüzde 20 civarında. Türkiye'deki öğretmenler en az stres yaşayan öğretmenlerin başındadır.

Büyük yatırımlarla okulalrımızın fiziki ve teknolojik yapılarını da oldukça geliştirdik. Okullarımızın tamamını bilgisayar laboratuvarları, kütüphaneler ile donattık.


Çocuklarımızın uzaktan eğitime erişimini sağlamak için 2 milyon tablet dağıttık. Çocukların eğitimine destek olmak, ailelere kolaylık sağlamak için attığımız en önemli adımlardan biri de ders kitaplarını ücretsiz yapmamızdır.

Bunlarla kalmadık, kalmıyoruz. Öğretmenlerimizin durumlarını ve okullarımızın altyapılarını güçlendirmeye çalışıyoruz.

Bundan sonra odaklanmamız gereken nokta, eğitimin kalitesini artırmaktır. Eğitim sisteminin kalitesini belirleyen en önemli unsur öğretmenlerdir. Sizin öğrencilerinizi en güncel bilgilerle donatırken, kendinizi donatmanız da şarttır.

YÜZ YÜZE EĞİTİM MESAJI: OKULLARIMIZI AÇIK TUTMAKTA KARARLIYIZ
Çocuklarımız 1.5 yıldır okulda akranları ve öğretmenleri ile olamadılar. Salgın hala devam ediyor. Ama çocuklarımızı okuldan uzakta tutma lüksümüz kalmadı. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi öğretimi vermekte kararlıyız.

Çocuklarımızı pazartesi günü okulları ile buluşturuyoruz. İnşallah okullarımızı tam zamanlı olarak açık tutarak yılı tamamlayacağız.


 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu