Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevinde Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı

Ankara’da Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve hemen yanındaki cemevini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muharrem ayının 10’uncu günü dolayısıyla Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı.

POLİTİKA 08.08.2022, 23:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevinde Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı

Ankara’da Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve hemen yanındaki cemevini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muharrem ayının 10’uncu günü dolayısıyla Alevi dedeleriyle birlikte iftar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve hemen yanında bulunan cemevini ziyaret etti. Erdoğan, burada Türkiye’nin dört bir yanından gelen Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenlerin yanı sıra STK temsilcileriyle birlikte iftar yaptı.

Hüseyin Gazi Kültür Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan cemevinden ayrıldıktan sonra gazetecilere iftarla ilgili bilgi verdi. İftarda menüde mercimek çorbası, pilav, taze fasulye ve karpuz olduğunu belirten Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar sonrası Kerbela olayını anlattığını, cemevinde 5 mersiye okunduğunu ve gelenekleri gereğince güncel konuların burada gündeme getirilmediğini ifade etti. Türbe ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik ettiğini ve bu sırada taleplerini ilettiğini söyleyen Ayyıldız, iftar için Türkiye’nin dört bir yanından gelen 16 Alevi dedesinin ve 90 kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte iftar yaptığını söyledi.

Ankara’da cemevlerine yapılan saldırılarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini de aktaran Ayyıldız, "Alevi toplumunun geçmişte yaşadığı çok büyük travmalar var. Küçük olaylar hep bunların habercisiydi. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı’na ilettim. Kendisi de, ’Bunların da öyle olmaması için elimizden geleni yapacağız. Elimizdeki tüm imkanları seferber ettik. İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmayacak’ dedi. Ayrıca kendisine ilettiğimiz talepler oldu. Bunların en başında cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasıydı. Kendisi de bununla alakalı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu ziyaretin bununla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Yakın zamanda bir müjde alacağımızı düşünüyoruz. Dergahımızla alakalı taleplerimiz de oldu. Buraya gelen insanlar hem türbeyi hem de karşıdaki Hüseyin Gazi Dağı’nı ve mağarasını gezmek istiyor. Ancak askeri bölgede olduğu için ziyaret edemiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı da yanımızda, Sayın Bakan Süleyman Soylu ve Kültür Bakanına durumu bildirdi. İnşallah yakın zamanda Hüseyin Gazi Mağarası’nı da açacağız. Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir talimatı oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci kez bir cemevini ziyaret etti. İlk cemevi ziyaretini 2007’de İstanbul Erikli Baba Cemevi’ne yapan Erdoğan, ilk kez bir cemevinde muharrem iftarına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Partili vekiller, Ankara Valisi Vasip Şahin de eşlik etti.

(Hülya Keklik/İHA)

Yorumlar (0)
12
az bulutlu