Son Dakika
banner1

CHP'liler yalana öyle kanmış ki Kılıçdaroğlu'na da inanmadılar!

Türkiye yangınla mücadele ederken CHP'nin başlattığı THK uçakları yalanı çöktü. THK'yı ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçip şuanda uçabilecek uçak yok dedi ama CHP'liler bu yalana o kadar inanmış ki yardım gelen İspanya uçakları üzerinden bu yalanı sürdürme peşinde.

POLİTİKA 05.08.2021, 14:58
CHP'liler yalana öyle kanmış ki Kılıçdaroğlu'na da inanmadılar!

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelesini havadan, karadan ve denizden tüm hızıyla ve gayretiyle sürdürüyor.

Yangınların ilk gününden itibaren THK'nın yangın söndürme uçakları üzerinden başlatılan tartışmaların yalanlar üzerine kurulu olduğu ortaya çıktı. Yalanda ısrar edilirken son olarak Kılıçdaroğlu'nun THK'ya giderek yerinde gördüğü ve yetkililerden aldı. Kılıçdaroğlu THK'nın uçabilecek uçağı yok dedi ama buna da inanmayan CHP'li Özgür Özel hala THK'nın uçakları yalanını sürdürüyor.

CHP: İSPANYA'DAN GELEN UÇAKLAR, THK UÇAKLARIYLA AYNI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İspanya'dan alevlere müdahale için Türkiye'ye yardıma gelen uçaklara ilişkin "İspanya'dan uçak bulduk diyorlar. O uçaklarla Türk Hava Kurumu'nda atıl duran uçaklar aynıdır." iddiasını ortaya attı.

MUSTAFA VARANK: İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan, Özel'in iddiasına yanıt gecikmedi.

Bakan Varank, asılsız iddialarla insanların kandırılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

Sosyal medya hesabından iki farklı tür uçağın görüntüsünü paylaşan Varank, "Israrla yalan yanlış bilgilerle insanları aldatmaya çalışıyorlar. O uçaklar aynı değil!" notunu düştü.

THK'NIN UÇAKLARINA 3 YILDIR BAKIM BİLE YAPILMADI

Varank, paylaşımının devamında "1969 model, 3 yıldır bakım bile yapılmamış bir uçaktan bilet alıp uçar mısınız?" sorusunu yöneltti.

İspanya'dan gelen uçaklar (sağda) 1994 model CL-415.

THK'nın hangarlarında çürüyen uçaklar ise (solda) 1969 model CL-215.




Kaynak: haber7

Yorumlar (0)
12
az bulutlu