Son Dakika
banner1

CHP'li Özgür Özel'in ortaklarını aklama telaşı: HDP terör örgütüyle bağım yok diyorsa o beyanı esas almalıyız

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile ittifak kuran CHP, ortaklarını aklama telaşına girdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı canlı yayında, "Sırtımızı PKK'ya yaslıyoruz" şeklindeki açıklamaları görmezden gelerek, "Bir parti eğer terör örgütü ile ilişkisi olduğunu kabul etmiyorsa, o beyanı esas kabul etmek lazım." diye konuştu. Terör örgütü elebaşlarının Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği desteğe de değinen Özel, "AK Parti'yi ittifakta tutmak istiyorlar." dedi.

POLİTİKA 18.04.2023, 00:01
CHP'li Özgür Özel'in ortaklarını aklama telaşı: HDP terör örgütüyle bağım yok diyorsa o beyanı esas almalıyız


 

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçimi için 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Cumhur İttifakı aday olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi.

HDP ve PKK'dan Kılıçdaroğlu'na destek
CHP liderine ilk tebrik terör örgütü PKK'nın elebaşları ve HDP'nin eş başkanlarından geldi. İlk iş olarak HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyerek ortaklarını meşrulaştırmaya çalıştı.

PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulundu.


Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile ittifak kuran CHP, ortaklarını aklama telaşına girdi.


Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu yayınladığı video ile Yedili Masa'ya destek vermeye devam ediyor. Depremin ardından Yedili Masa'nın gücünün daha da arttığını savunan elebaşı, "Sadece bu depremin bu iktidarı götürmesi gerekiyor. Türkiye insanı bu kadar anlamaz mı? Bunları görmeyecek kadar gözü kör mü?" dedi.

CHP'li Özgür Özel'in ortaklarını aklama telaşı: HDP terör örgütüyle bağım yok diyorsa o beyanı esas almalıyız
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı canlı yayında, "Sırtımızı PKK'ya yaslıyoruz" şeklindeki açıklamaları görmezden gelerek, "Bir parti eğer terör örgütü ile ilişkisi olduğunu kabul etmiyorsa, o beyanı esas kabul etmek lazım. Ben hiç Meclis'te terör örgütü PKK'nın uzantısıyız dediklerini duymadım. HDP'nin bizim cumhurbaşkanı adayımıza oy vermesi kimsenin karnını ağrıtmasın." diye konuştu.
 

PKK elebaşlarının desteğine kaçamak yanıt
Terör örgütü elebaşlarının Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği desteğe de değinen Özel, "AK Parti'yi ittifakta tutmak istiyorlar. Terör örgütleri içinde istihbarat unsurları olur devletler tarafından yönetilir. İktidar, etki ajanlarıyla böyle şeyler yaptırıyor demektir." dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu