Son Dakika
banner1

CHP, İmamoğlu'nu neden sahiplenmiyor? Sadece İYİ Parti sahip çıkıyor...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik tepkilere rağmen destek vermemesi ve İYİ Parti'nin sahip çıkması dikkat çekiyor.

POLİTİKA 16.09.2021, 10:53
CHP, İmamoğlu'nu neden sahiplenmiyor? Sadece İYİ Parti sahip çıkıyor...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kötü yönetimine gelen tepkilere CHP'nin sessiz kalması ve desteğin İYİ Parti'den gelmesi dikkat çekiyor. Özellikle Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun ortaya attığı İETT'deki yolsuzluk iddialarına karşı CHP'nin "Bizim bu iddiaları sorgulayacak halimiz yok" yanıtı ve İYİ Parti'nin "İBB harika yönetiliyor" çıkışı bu durumu gözler önüne serdi.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda soğuk rüzgarların estiğini belirtti. İYİ Parti'nin İmamoğlu'na yönelik desteğinin altını çizen Güler, Akşener'in adaylık konusunda İmamoğlu'nu masaya sürdüğünün altını çizerek, "Şayet ayartabilirse İmamoğlu'nu CHP'den kopartacak" ifadelerini kullandı:


 
Turgay Güler'in "Acayip işler oluyor" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi arızaya geçti. Toparlanamıyor da. Baş aşağı gidiyor. İmamoğlu'na oy verenler bile artık isyan ediyor. Bağlı şirketleri batıyor, İETT yatıyor, bir tek çivi çakılamıyor... Hasılı İmamoğlu İstanbul'u yönetemiyor. Dahası mide bulandıran iddialar ortalığa saçılmaya başladı.

Hadi diyelim ki tüm bunlar Ak Parti tayfasının uydurması! Ekrem Başkan'ı çekemedikleri için iftira atıyorlar! Algı yönetiyorlar. İtibarsızlaştırmaya çalışıyorlar!

İyi de genel merkez niçin sahip çıkmıyor öyleyse?

Sizce de 'acayip' değil mi? Yoksa ikna olmadınız mı?

O halde önceki gün yaşanan çok 'acayip' bir gelişmeyi daha paylaşayım sizinle.

Twitter 'BeceriksizEkrem' etiketini saatlerce ilk sırada tuttu. Algoritmalar İmamoğlu lehine devreye sokulmadı. Oysa Twitter düne kadar böylesi bir etikete çaktırmadan müdahale eder, TT olmasını bir şekilde engellerdi.

Engellemedi!

Tuhaf değil mi yine mi ikna olmadınız?

O halde bir 'acayip' iş daha söyleyeyim. Hem de çok 'acayip'.

Tevfik Göksu İBB meclisinde Ekrem İmamoğlu'na deyim yerindeyse kafa göz daldı. İzlemişsinizdir. Göksu'nun üzerinde ısrarla durduğu en mühim konu İETT'de yaşanan yolsuzluk iddialarıydı. Malum şu 'Karabat' meselesi.

Şimdi sıkı durun!

Bu iddialar sonrası CHP'nin İBB grup sözcüsü Tarık Balyalı söz aldı.

Ne mi dedi?

'Eğer bugün bir yanlış yapılmışsa devletimizin tüm kurumları buradadır, muhalefet partisi buradadır gereken yapılır. Bizim bu iddiaları sorgulayacak halimiz yok'.

Gördüğünüz gibi o da İmamoğlu'na sahip çıkmadı. 'Yok öyle bir şey' demedi, diyemedi.

Kesmedi mi yine?

Alın size bir 'acayip' iş daha!

İmamoğlu'nu savunmak İYİ Partililere kaldı.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi harika yönetiliyor' dedi.

Eminim o bunları söylerken salondaki CHP'liler içten içe gülmüştür.

Ve gelelim en acayip işe!

Meral Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında son günlerde soğuk rüzgarlar esiyor. Zira Akşener Kılıçdaroğlu'nun bir oldu-bittiyle Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyor. Kendince güçlü bir kart olarak gördüğü İmamoğlu'nu masaya sürüyor.

Şayet ayartabilirse İmamoğlu'nu CHP'den kopartacak!"

Yorumlar (0)
12
az bulutlu