Son Dakika
banner1

CHP'den şok eden açıklama.. 2 Mart'ta adayımızı açıklamayacağız Mart sonunda belki

CHP Genel Başkanı Dış İlişkilerden Sorumlu Başdanışmanı Ünal Çeviköz, altılı masanın adayını, seçim tarihi kesinleştiğinde açıklayacağını duyurdu.

POLİTİKA 01.03.2023, 13:21 01.03.2023, 15:26
CHP'den şok eden açıklama.. 2 Mart'ta adayımızı açıklamayacağız Mart sonunda belki

CHP'li Çeviköz CNN International'a açıkladı: İşte altılı masanın cumhurbaşkanı adayı planı

13 Şubat'ta beklenen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı gündemli toplantısı, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ertelenmişti. Millet İttifak'ı bu dönemde bir kez deprem gündemiyle toplanmış; aday belirleme gündemiyle ise 2 Mart'ta yani yarın toplanmak için sözleşmişti.

Altılı masanın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı ve ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Bugün, Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart'taki toplantıda aday belirlense bile, adayın başka bir tarihte duyurulabileceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Dış İlişkilerden Sorumlu Başdanışmanı Ünal Çeviköz de Kılıçdaroğlu'yla benzer bir açıklama yaptı.

Amerikan CNN International'dan Becky Anderson'a konuşan ve yarın yapılacak toplantıya dikkat çeken Çeviköz, "Altı muhalefet partisinin liderleri yarın bir araya gelecekler. Toplantılarında cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini görüşecekler. Buna karar verildiğinde, sanırım seçim tarihinin açıklanmasını bekleyeceğiz. Seçim tarihi de açıklandığında, cumhurbaşkanı adayını açıklayacaklar. Kendimize oldukça güveniyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu