Son Dakika
banner1

Bahçeli : Bu seçim; hak ile batılın, şehit ile katilin ve imanla ihanetin hesaplaşma seçimidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı iftar programında konuştu. Bahçeli, "Türkiye'yi satanlarla, Türkiye'yi büyütenler 14 Mayıs'ta sandıkta hesaplaşacaktır. Bu hesap imanla ihanetin arasında görülecektir. Bu hesap şehit ile caninin arasında geçecektir" dedi.

POLİTİKA 17.04.2023, 22:13 17.04.2023, 23:20
Bahçeli : Bu seçim; hak ile batılın, şehit ile katilin ve imanla ihanetin hesaplaşma seçimidir

MHP Lideri Bahçeli'den muhalefete: 14 Mayıs'ta sandıkta hesaplaşacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, İstanbul İl Başkanlığı İftar Programında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Seccadeye ayakla basana hoş görüyle bakılmaz. Ayakkabısıyla seccadeyi kirletenlerin zoru görünce, görmedim, üzgünüm, pardon, demeleri bir işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

İşte MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarının tamamı:

Değerli Dava Arkadaşlarım, Muhterem Hanımefendiler, Beyefendiler, Basınımızın Mümtaz Temsilcileri; Tan yeri ağarana kadar nice manevi mükâfatın yağmur gibi yağdığı bin aydan daha hayırlı Leyle-i Kadir gecesi münasebetiyle sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan, aynı havayı solumaktan müstesna bir heyecan duyuyorum.

KADİR GECESİ VE BAYRAM TEBRİĞİ

Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin ve bu salona teşrif eden her dava ve yol arkadaşımın Kadir Gecesi’ni ayrı ayrı tebrik ediyorum. Son günlerini idrak ettiğimiz Ramazan ayımızın mübarek olmasını, yaptığımız ibadetlerin, tuttuğumuz oruçların, verdiğimiz fitre ve zekatların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. 21 Nisan 2023 Cuma günü müşerref olacağımız Ramazan Bayramı’mızın barış, huzur, kardeşlik, sevgi ve kucaklaşma hasletlerini daha da pekiştirmesini ümit ediyor, bayramınızı şimdiden kutluyorum. Bu vesileyle konuşmama geçmeden evvel hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Yurt içinde ve yurt dışında, televizyon ekranlarından, sosyal medya platformlarından, radyo kanallarından bizleri takip eden aziz vatandaşlarımıza, gönül ve kültür coğrafyalarımızda varlık ve birlik mücadelesi veren değerli kardeşlerimize selamlarımı gönderiyor, en iyi dileklerimi sunuyorum. Kadir Gece’mizin kalplere şifa saçan bereketiyle, Ramazan ayımızın ebedi kurtuluşu müjdeleyen ilahi ikramlarıyla ihtiyacını hissettiğimiz manevi güzelliklere elhak vasıl olacağımıza inanıyorum.

“SECCADEYE AYAKKABIYLA BASANLARA HOŞGÖRÜYLE BAKILAMAZ”


Merhum düşünürümüz Ziya Gökalp’in tespit ve teşhis mahareti göstererek vurguladığı gibi, sosyal hayatımız özde milli, biçimde İslami’dir. Nitekim Müslüman Türk milletinin esasları bu görüş derinliğinde tıpkı bir cevher gibi gizlidir. İnançlarımız; hayatı kavrayışın, hadiseleri okuyuşun, hedefleri koyuşun ana kaynağıdır. Bu kaynak bizi biz yapan, aynı şekilde bizi derin bir manevi ve fikri maziye değerler mecmudur. Mesela, milli ve manevi mirasımızın ihata ettiği gelenek ve göreneklerimiz kapsamında seccadeye ayakkabıyla basılmaz, basılamaz, basanlara da hoşgörüyle bakılamaz. Buna rağmen ayakkabısıyla seccadeyi kirletenlerin zoru görünce; görmedim, duymadım, fark etmedim, gafletteydim, üzgünüm, pardon demeleri de bir işe yaramaz. Çünkü siyasi eylemleriyle çelimsiz erdemleri çatışanların, dilleriyle dimağları çelişki yumağına dönenlerin ne sözü sözdür ne de özü adamlıktır.

“HAK GELİNCE BATIL ZAİL OLACAK”

Bir ayeti kerimede geçen “Hak gelince batıl zail olacak” buyruğunu bir faniye atfeden, onun düşüncesi zanneden siyasi bir cehlin milli haklarımıza, manevi haysiyetimize sahip çıkması balığın kavağa tırmanası kadar absürt bir beklentidir.

Çorum ve Konya’yı ülke sanıp, Gaziantep’te Şanlıurfalılara hitap edenlerin; Kapalı Maraş’ı ilk kez duymuş gibi bakıp temiz parayı uyuşturucu tacirlerinden alacağını iddia edenlerin biliniz ki ciddiye alınacak hiçbir tarafları yoktur.

“HAYALPEREST CUMHURA BAŞ OLMAMALIDIR”

Allah muhafaza, iktidar olduklarından 3 ay sonra Avrupa ülkelerine vizesiz gidileceğini ileri sürerek diplomasi ve hukuk bilmez bir hayalperest olduğunu belgeleyen bir kişiden Cumhura baş olmaz, olmamalıdır, inşallah da olmayacaktır. Bununla da kalmayıp Sakarya Savaşı’nın Sakarya ilimizde yapıldığını zanneden, Kağıthane’ye Kağıttepe diyen, Mersin’i Güneydoğu’nun incisi yapan, fındığın yüzde 42’sinin Şanlıurfa’da üretildiğini iddia eden bir Cumhurbaşkanı adayına ne anlatsak boş, ne söylesek boşunadır. Çünkü hiçbir şeyi bilmiyor, bilmediğini bilmiyor, daha tuhafı biliyormuş gibi yapmaktan da çekinmiyor.

Meşhur bir sözde aynen anlatıldığı gibi:

“Bilen ve bildiğini bilen akıllıdır, onu izleyin.

Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır, onu uyandırın.

Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir, ona öğretin.


Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen bir aptaldır, ondan sakının.”


Büyük mutasavvıf Şems-i Tebrizi her insan için ibret levhası olarak değerlendirilebilecek şu hikmet dolu cümleleri nasıl da tefekkür hazinesinden tezekkür hanesine çıkarmıştır:

“Hiçbir konuda emin olma, kendini ayrıcalıklı sayma.

Konumuna ya da mevkiine, ismine veya şöhretine güvenme.

Şu hayatta tüm zahiri kisveler sabun köpüğünden ibarettir.

Nazlı nazlı yükselir köpük, derken pat diye sönüverir.”

“MUHALEFET LİDERİ 14 MAYIS’TA SÖNÜP GİDECEKTİR”

Ülkesini tanımayan, tarihini bilmeyen, milletine gönülden bağlılık hissetmeyen bir muhalefet lideri, üstelik bir Cumhurbaşkanı adayı 14 Mayıs’ta sönüp gidecektir. Kunut dualarını ayet diye zikreden bu Cumhurbaşkanı adayının akıl ve zeka açısından rakipsiz olduğunu elbette görüyor, gülümseyerek takip ediyoruz.

 “ÜLKEMİZ DEPREMİN YARALARINI HIZLA SARMAKTADIR”

Türkiye’miz son bir asrın en büyük doğal felaketiyle sarsılmıştır. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 6 Şubat ikiz depreminde 50 bin 500 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yaklaşık 110 bin vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu vesileyle ebediyete irtihal eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmetler, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimle birlikte şifalar diliyorum. Ülkemiz depremin yaralarını hızla sarmaktadır. Şu ana kadar depremin vurduğu 11 ilimizde temeli atılan konut sayısı 46 bine yaklaşmıştır. Yaz aylarında 27 bin 949 konutun yapım safhası tamamlanarak hak sahibi depremzede vatandaşlarımıza teslimi planlanmaktadır. Özellikle 11 ilimizde kısa sayılabilecek bir zaman diliminde çok büyük işler yapılmıştır. Türkiye bu konuda da muktedir vasfını ispat etmiştir.

“HİÇBİR SÖZÜMÜZÜN ALTINDA KALMADIK, KALMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun ve diğerlerinin ne bir hazırlığı ne de bir projesi vardır. Bunların adım atmaya takatleri, ayakta durmaya mecalleri yoktur. Tek göz derme çatma bir kulübe yapmaları dahi beyhude bir beklentidir. 319 bini bir yılda bitirilmek suretiyle depreme dayanıklı toplam 650 bin konutun yapılması hedeflenmiştir. Milletçe bu ağır yükü kaldırdık, kaldırıyoruz. Cumhur İttifakı olarak deprem bölgesini eskisinden çok daha güzel, çok daha güvenli ve insan onuruna yakışır bir şekilde yeni baştan inşa edeceğiz. Türkiye’nin marka değeri, güçlü ivmesi,  caydırıcılığı ve itibarı sürekli yükselecek. Cumhuriyet’in yeni yüzyılında Türkiye dünya çapında kutup başı olarak sivrilecek. Bugüne kadar ne söz verdiysek tuttuk, bunu da tutacağız. Hiçbir sözümüzün altında kalmadık, bu sefer de kalmayacağız. Cumhur İttifakı olarak Türkiye’yi Cumhuriyet’in yeni yüzyılına dört başı mamur ölçüde hazırlayacağız. Elbette yapacağız, birlikte ve mutlaka başaracağız.

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAYI ASLA DÜŞÜNMEYİN”

Depremle etkili mücadeleyi eften püften bahanelerle örtmeye ve karalamaya çalışanlar bellidir. Bunların bırakınız sevincimizi paylaşmalarını, acılarımıza dahi yüz çevirdikleri netleşmiştir. Kılıçdaroğlu ve siyasi muhiti hep bir ağızdan; “Sana söz yine baharlar gelecek” diyorlar. Bilmiyorlar ki, bahar zaten geldi. Yaz aylarına da çok az kaldı. İma ve işaret ettikleri şayet bir nevi Arap Baharı ise buna niyet edenleri, aklından geçirenleri, sandıkta bulamadıklarını sokakta aramak için hazırlık içinde olanları Türklüğün en büyük kentinden açıklıkla uyarıyorum: Baharımızı kışa dönüştürmek isteyenler önce bizim cesetlerimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Sakın bir hesap hatası yapmayın. Ağır bedel ödeyeceğiniz yanlış bir yola kesinlikle sapmayın. Emperyalizmin oyununa gelip de Türkiye’yi karıştırmayı asla düşünmeyin. Sonu hüsran olan bir maceraya atılmayın.

“MİLLETİMİZİ DÖNÜP DE YÜZÜNÜZE BİLE BAKMADI”

Gezi Parkı olaylarında denediniz, başaramadınız. 6-8 Ekim olaylarında denediniz, başaramadınız. Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerinde isyana kalkıştınız, başaramadınız. 15 Temmuz’da denediniz, başaramadınız. Küresel ekonomik tetikçilerden medet umdunuz, olmadı. Biden’le ümitlendiniz, sonuç alamadınız. PKK’nın kanlı saldırılarından nemalanmaya çalıştınız, tutmadı. Salgın dönemini istismar etmek istediniz, hiç kimse itibar etmedi. 6 Şubat 2023 tarihli Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde açık aradınız, yumuşak karnımızı gözlediniz, devleti sorguladınız, istikrarsızlığa oynadınız, milletimizi dönüp de yüzünüze bile bakmadı.

“7+2 FORMATLI MASANIN ÇIKAR MASASI OLDUĞUNU BİZZAT TEYİT ETTİLER”


Acılarımız tazeyken koltuk kavgasına tutuştular. Kavga gürültüyle birbirlerine demediklerini bırakmadılar, 7+2 formatlı masanın çıkar masası olduğunu bizzat teyit ettiler. Üstelik İstanbul’u belediye hizmetleri açısından fakir bıraktılar. İstanbullulara ihanet etmekten utanmadılar. 13 defa toplandılar, meğer kumar oynuyorlarmış, suçüstü yakalandılar, itirafçı oldular. Bir dağılıp bir toplandılar. Bir küsüp bir barıştılar. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi kenara itip güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı Yardımcılığına dönüş yaptılar. Senaryosunu Türk ve İslam düşmanlarının yazdığı bir oyunda figüranlığa soyundular. Sanal suikast ihbarları yapıp mağdur ayağına yattılar. İstanbul’da parti binalarına kazara isabet eden kurşunlardan siyasi rant elde etmenin pişkinliğiyle avundular. Soğan fiyatını konuştukları kadar depremi, depremden etkilenmiş vatandaşlarımızı konuşmadılar.

“ZİLLET İTTİFAKI ADETA FELÇ GEÇİRİYOR”

Kılıçdaroğlu utanmadan, sıkılmadan çıkıp dedi ki: “İnsanların karnını doyurması lazım, köprü yiyecek değiller ya!” Türkiye’ye dev bir eser kazandırıldıkça zillet ittifakı adeta felç geçiriyor. Köprü ile yiyecek arasındaki ilişkiyi dünya üzerinde başka bir siyasetçinin bu şekilde kurması kanaatimce mümkün değildir. Bunu Kılıçdaroğlu başarmış, velakin boş kaleye gol atayım derken topu kendi kalesine göndermiştir. Her şeyi saptıran bir siyaset anlayışından ülkemize hiçbir fayda gelmez, gelemez. Yalan en büyük günahlardan birisidir. Efendimiz Resulullah insanlığı fazileti ve muhteşem tebliğiyle aydınlatırken, Müslüman’ın asla yalan söylemeyeceğini ifade etmiş, nihayet ihlali mümkün olmayan bir kural koymuştur. Siyasetlerini yalana tahvil, talana teşmil eden siyasetçilerin, dün doğru dediklerine bugün yanlış diyen devşirilmiş siyaset meddahlarının tepeden tırnağa günaha battıkları ayan beyan ortadadır.

“KILIÇDAROĞLU HDP’YE, PKK’YA NELERİ VAAT ETMİŞTİR?”

Bunlar ön kapıda başka, arka kapıda başka; sabah başka, akşam bambaşkadır. Terörist Sırrı Sakık Kılıçdaroğlu’na; “Kapalı kapılar ardında söylenenlerim kamuoyuna deklare edilmesi” çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, HDP’ye, PKK’ya neleri vaat etmiştir? Kılıçdaroğlu, FETÖ’ye hangi güvenceleri vermiştir? Kılıçdaroğlu ve diğer yamaklarının Batılı ülkelere ödemeye hazır olduğu diyet listesinde neler vardır? Bu sorular cevabını mutlaka bulmalıdır. Ak koyun kara koyun tefrik edilmelidir. Pirincin içine gizlenmiş beyaz taşlar dikkatle ayıklanmalıdır. Bunlara güven duymak, gönül vermek, umut bağlamak neyse, celladının merhamet göstereceği hayaline kapılan idam mahkumunun durumu aynısıdır.

Bizim manevi kabullerimizden birisi de vatana ve millete vefasızlığın imansızlık alameti olduğu gerçeğidir. Zillet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun iki kırmızı çizgisi varmış: Birisi vatan, diğeri da bayrakmış. Üstelik bunu Mısır’daki sağır sultan bile duymuş. Sağır sultan duydu mu duymadı orasını bilemem, ancak Kılıçdaroğlu’nun eğer varsa da kırmızı çizgilerinin uzun süre önce pembeleştiği, hatta çizgi diye gördüğü kırmızı renklerin vatana ve bayrağa muhalif olanlar tarafından savaş boyası olarak kullanıldığı sağduyulu her insanımızın malumudur. Demek ki, Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ne devlet vardır, ne de millet. Vatan ve bayrak da sadece istismar malzemesi olarak görülmektedir. Bu siyaset ayıplı bir siyasettir. Bu zihniyet mefluç bir siyasettir. Türkiye’nin zillete düşmesi, gerileyip iç sorunlara gömülmesi Kılıçdaroğlu’nun potansiyel gayesidir.

“DURUŞUMUZ, İÇ VE DIŞ İŞGAL CEPHESİNE KARŞI KORKU TANIMAYAN BİR DURUŞTUR”

Ancak milletimiz buna izin vermeyecek, müsaade etmeyecektir. Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde, 1923’ün anıları tazelenecek, bu suretle geçmiş gelecekle eklemlenecektir. 100 yıl evvel kurtuluşumuzun mukavemeti Cumhuriyet’in mukadderatıyla birleşmişti. 2023’te de Lider Ülke Türkiye’nin müjdesi Cumhuriyet’in müstesna kazanımlarıyla bu defa sadırdan sahaya, kuvveden fiile, fikirden eyleme, tefekkür alanından tatbik safhasına geçecektir. İnancımız budur, irademiz budur, gayemiz ve gayretimiz de bu kutlu amaca yöneliktir. Bu nedenle durmayacağız, en ufak durgunluk emaresi göstermeyeceğiz. Bizim siyasetimiz, korkaklara karşı cesurların direncidir. Duruşumuz, hainlere, eli kanlı teröristlere, zillete düşenlere, iç ve dış işgal cephesine karşı korku tanımayan bir duruştur. Mücadelemiz, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların irfanlı ve inançlı mücadele kararlılığıdır.

“GELİN BU HAKLI MÜCADELEYE SİZ DE DAHİL OLUN”

Buradan her vatandaşıma sesleniyorum: Gelin bu haklı mücadeleye siz de dahil olun. Gelin bu tarihi görevde sizin de payınız olsun. Birlikte çok daha güçlü olduğumuzu haykırıyorum. Ayırmadan, ayrışmadan, ayrıştırmadan, ayrı düşmeden hedeflerimize ulaşacağız. Devlete istikrar, millete huzur diyoruz. Ülkemize sadakat, ülkümüze yemin diyoruz. Ülkümüz uğruna, ülkemiz hayrına hiçbir fedakârlıktan kaçınmama amacındayız. Bilinsin ki, Türkiye’yi yenemeyecekler. Türk milletini geçemeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar zilletin fermanını kabul ettiremeyecekler.

Aziz Dava Arkadaşlarım, İstanbul Türk medeniyetinin çınarı, Türk milletinin türbedarıdır. İstanbul bir efsane, bir tarih, bir şuur, bir dua, bir dilek, kutlu bir müjdedir. O müjde ki, alemlere rahmet olarak inmiş Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın mübarek dudaklarından insanlığın hafızasına dökülmüştür. O müjde ki, İstanbul’un fethedileceğini asırlar önce cihana tebliğ eden kerametin ilanıdır. İstanbul’u fetheden güzel komutan bir Türk’tür. Fethe memur edilmiş güzel asker ise Türk milletinin kudretidir. İstanbul’un fethi dünyayı değiştiren, çağların yörüngesini kaydıran muhteşem bir Türk başarısıdır. Ve İstanbul dünyanın en büyük Türk kenti unvanını almıştır. Bu aziz şehrimizi fetheden Fatihimiz Sultan Mehmet Han’a, fethin manevi kılavuzu Akşemseddin Hoca’ya ve fetihte vazife alan tüm kahraman ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

“DEVLET VE MİLLETİYLE, HER ŞEYDEN ÖNCE TÜRKİYE”

Türk milleti; Ötüken’den Malazgirt’e kadar mücadele etmiş, vatan kazanmıştır. Söğüt’ten İstanbul’a kadar durmamış, fetih yapmıştır. İstanbul’dan kıtalara uzanmış, destan yazmıştır. İstanbul’dan Ankara’ya yürümüş, tam bağımsızlığını kazanmıştır. Fatih Sultan Mehmet olduk, Konstantin’i İstanbul yaptık. Mustafa Kemal olduk, boğaza demirlemiş düşman gemilerini geldikleri gibi gönderdik. Bu ruh ve müktesebatla durmayacağız, oturmayacağız, yorulmayacağız. “Devlet ve Milletiyle, Her Şeyden Önce Türkiye” diyerek her insanımızın gönlünü kazanacağız.

“7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞACAĞIZ”

İstanbul’un 964 mahallesinde 7/24 esasına göre çalışacağız. 14 Mayıs’a kadar nefes alır gibi sahada olacağız. Ev ev, sokak sokak, cadde cadde, ilçe ilçe İstanbul’u bağrımıza basacağız.

 Allah için çalışacağız, haçlı emellerine kabus yaşatacağız.

Millet için çalışacağız, zillete haddini bildireceğiz.

Mazlumlar için çalışacağız, zalimleri ezip geçeğiz.

Adalet için çalışacağız, haksızlıkları silip süpüreceğiz.

Ahlak için çalışacağız, ahlaksızlardan hesap soracağız.

Türkiye için çalışacağız, Türklük için çalışacağız, varlığımızı, kimliğimizi ve geleceğimizi güvenceye kavuşturacağız.

Bu vatan sahipsiz değildir; sahip olacak sizlersiniz.

Bu millet yetim değildir; kol kanat gerecek sizlersiniz.

İstanbul’un üç bölgesinde de dava ve demokratik sorumluluğunu bihakkın gösteren bütün milletvekili adaylarımızı TBMM’de görmek istiyorum. Hepinizle yol yürümekten bahtiyarım.

Artık İstanbul’da ezberleri bozmanın, tabuları yıkmanın vakti gelmiştir.

Artık İstanbul’da Milliyetçi Hareket Partisi mucizesini yaşatmanın günü yaklaşmıştır.

Tarihi bir başarıya ulaşmak için bütün şartlar oluşmuştur.

İstanbul’da zaman üç hilal zamanıdır. Dün Ulubatlı Hasan sancağımızı burçlara asmıştı, şimdi sizler yapacaksınız. İstanbul İl Başkanımıza, yönetimine, ilçe başkanlarımıza sonuna kadar güveniyorum. Dedikodulara aldırmadan yolunuza devam ediniz. Fitneye kulak vermeden mücadelenizi fedakârlıkla yürütünüz. Birlik ve beraberliğinizi muhafaza ederek, ülkemize, milletimize, davamıza ve değerlerimize sahip çıkarak  kocaman yüreklerinize İstanbul’u sığdırınız.

Bizler; Hayatın zorluklarıyla savaşan, Alın teriyle, göz nuruyla rızkını arayan, Helal kazançta bereket bulan büyük Türk milletinin sevdalısıyız. Ve de hakkımızı 14 Mayıs’ta alacağız. Gecemiz mübarek olsun. Hepinizi özlemle selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun diyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu