Son Dakika
banner1

Akşener yaşananları ilk kez anlattı: Kılıçdaroğlu hiddetlendi, ayağa kalktı

Meral Akşener, son toplantıda kendisinin kamuoyu yoklamasını gündeme getirmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun hiddetlenerek masadan kalktığını söyledi.

POLİTİKA 05.03.2023, 16:25
Akşener yaşananları ilk kez anlattı: Kılıçdaroğlu hiddetlendi, ayağa kalktı


Muhalefetin dağılmasının ardından son olaylı 6'lı masa toplantısına ilişkin ayrıntılar ortaya çıkıyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuştu.

Akşener, son toplantıdan önce diğer liderler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulup anlaşıldığını söyledi.

"Aday için kamuoyu yoklaması yapalım"

İyi Parti Lideri, kendisine söz gelince İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın anketlerde öne çıktığını belirtiğini ve kamuoyu yoklaması yapılmasını teklif ettiğini ileri sürdü.

Bu istek üzerine ise Kılıçdaroğlu'nun hiddetlenerek ayağa kalktığını söyleyen Akşener şu ifadeleri kullandı: "O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi.

Bana söz gelince bizim anketlerde ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkıyor dedim. Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim.

"Kılıçdaroğlu hiddetlenip ayağa kalktı"

Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti.

Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim. Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi. Ali Babacan tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu