Son Dakika
banner1

Akşener ve Kılıçdaroğlu özür dileyecek mi?

BBC Türkçe, İngiltere Savunma Bakanı Wallace'ın bir İngiliz gazeteye yazdığı makaleyi çarpıtarak servis etmişti.

POLİTİKA 23.08.2021, 19:42
Akşener ve Kılıçdaroğlu özür dileyecek mi?

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu çarpıtma haberi paylaşarak Başkan Erdoğan ve hükümeti hedef almıştı. BBC Türkçe haberi çarpıttığını kabul ederek okuyucularından özür diledi. Şimdi gözler Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nda... İki liderin özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.

BBC Türkçe özür dileyip paylaşımını sildi! Akşener ve Kılıçdaroğlu özür dileyecek mi?

İngiltere Savunma Bakanı Wallace'ın Mail on Sunday gazetesi için kaleme aldığı makaleyi haberleştiren BBC Türkçe; "Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri planlıyoruz" başlığı ile paylaşımda bulundu. Skandal şekilde çarptırılan makale kısa sürede sosyal medyada yayıldı. BBC Türkçe'nin çarpıtma haberini paylaşarak algı oluşturanlar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yer aldı. Dışişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı haberi süratle yalanlarken, BBC Türkçe de haberi çarpıttığını kabul ederek özür diledi. Bunun üzerine gözler Kılıçdaroğlu ve Akşener'e çevrildi.

BBC TÜRKÇE'DEN ALGI OPERASYONU

İngiltere Savunma Bakanı Wallace'ın Mail on Sunday gazetesi için kaleme aldığı yazıyı haberleştirerek okuyucularına duyran BBC Türkçe yazıyı oldukça çarpıtan bir ifade ile verdi.

"Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri planlıyoruz" başlığı ile girilen ve sosyal medyada paylaşılan haber kısa sürede viral oldu.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER YALANA ORTAK OLDU

BBC Türkçe'nin çarpıtma haberi sonrası harekete geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan algı operasyonuna soyundu. Kılıçdaroğlu; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden gelecek açıklamayı beklemeden şu ifadeleri kullandı.

İngiltere'ye de buradan sesleniyorum: Size hizmet eden Afganları ölüme terk etmiş olmanız insanlık dışıdır. Ancak şu konuda emin olun ki, sizin sorumsuzluğunuzun ceremesini halkımız mahallesinde çekmeyecek. Kimseyi bizim topraklarımıza bu usulle getiremezsiniz!

Şimdi Erdoğan'a sorum şu: "Ben anlaşma yapmadım" dediğin ülkeler, artık Türkiye Cumhuriyeti'nin fikrini alma ihtiyacı dahi duymadan bunları söyleyebilecek hale mi geldi? Yoksa anlaşma yaptın diye mi bu kadar cüretkârlar? Hangisi doğru? Bir kere dürüst ol Erdoğan!

Gelişmelere dair sizi bilgilendirmeye devam ediyorum. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, kendilerine hizmet etmiş Afganlara, Türkiye'de "mülteci merkezleri" kuracaklarını ilan etti ve Afganları ülkemize davet etti. Kendilerine mülteci seçecekler, kalanlar ülkemizde bırakılacak.

Resim

Yorumlar (0)
12
az bulutlu