Son Dakika
banner1

Akşener: İYİ Parti kıskaca alındı boyun eğmeyeceğiz

6'lı masanın 12. toplantısı sonrası ortak aday konusunda uzlaşıldığı ve ismin 6 Mart'ta açıklanacağı duyuruldu. Toplantı sonrası CHP ve İYİ Parti cephesinde görüşme trafikleri sürerken İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de katıldığı Genel İdare Kurulu toplantısı sona erdi. Akşener toplantı sonrası açıklamasında, ''İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmış, tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir.'' dedi.

POLİTİKA 03.03.2023, 15:24
Akşener: İYİ Parti kıskaca alındı boyun eğmeyeceğiz


Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını 6 Mart Pazartesi günü açıklayacak. Aday konusunda uzlaşının sağlandığı ifade edilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu'nu toplama kararı aldı. 

Akşener, 6 Mart'ta yapılacağı duyurulan 6'lı masa toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

Kritik toplantı sonrası konuşan Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''İYİ PARTİ KISKACA ALINMIŞTIR''

''En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Ucube zihniyete karşı ayakta durmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi dimdik duruyoruz. Bizim yolumuz dün de aynıydı bugün de aynı. Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısındayız. Biz bugünlere dayatmaya direnerek geldik. Biz bugünlere alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik. Dün gerçekleşen toplantıda adayın kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdi.

''6'LI MASA NOTER MASASINA DÖNÜŞTÜ''

6'lı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla 6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI

Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız.  Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor. Bu vazife reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu karar milletindir. Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya şanlı mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik hikayede figüranlık yapacağız. Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu