Son Dakika
banner1

AK Parti'li Dağ: Milletimiz Erdoğan'a güçlü destek verecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında seçime ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Dağ 'Biz her kesimden herkesin oyuna talibiz. Kazandığımızda hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak. Milletimiz Erdoğan'a güçlü destek verecek.' dedi.

POLİTİKA 17.05.2023, 12:49
AK Parti'li Dağ: Milletimiz Erdoğan'a güçlü destek verecek


 

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turda bitmedi. Türkiye 28 Mayıs'ta bir kez daha sandık başına gidecek. İkinci turun galibi kim olacak? Türkiye'nin seçim gündemi çok sıcak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ CNN Türk'te son gelişmeleri değerlendirdi.

Dağ'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Meclis tarafı tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak söylediklerine bakacak olursak çelişki içinde olduklarını görürüz. 2 haftada düşündüğümüz, ülke açısından zorluk yaşama süreci kenara bırakılmış oldu. 5 yılda pandemi, 3 deprem, kuraklık, dünyanın pek çok noktasında yaşanan süreçlerden geçtik. Süreçlerde milletimiz güvenini ortaya koymuştur. Onlar kendi taraflarından baksınlar. CHP-HDP-İYİ Parti 2018’de almış oldukları oy neydi, şimdi ne ona baksınlar. Oyların nereye gittiği ortada. Tabloyu farklı şekilde göstermenin anlamı yok. Kendi kitlelerini yeniden üzecekler, biz tabloyu rasyonel şekilde okuyoruz. Biz sana güveniyoruz, diğerlerine güvenmiyoruz bakışı var.


Belediyelerde verdikleri sözleri tutmadılar.

Vatandaşlar muhalefetin sözlerini gerçekçi görmedi. Belediyelerde verdikleri sözleri tutmadılar. Ne anket manipülasyonu yapabilirsiniz, gerçek oranlarla 10-15 puan fark var.

'Oylar sisteme yanlış girildi' iddiası
180 bin sandık olması lazım. CHP 2 bin 200 sandıkta itirazı var bizim de yaklaşık o kadar itirazımız var. İtirazlar Seçim sonucuna etki edecek oranda değil. Bunlar birleştirme tutanakları ile ıslak imza olanlar karşılaştırılır. Hukuki bir süreç. İddialar bahane üretmekten başka anlama gelmiyor. Yüzde 49.5 birçok anlama geliyor. Bu ülkenin demokrasisinin, seçim güvenliğinin ne kadar oturduğunu gösteriyor. İlk turda böyle bir oran alan lider yok.


Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu tablo ortada. Biz iç siyasete konsantre olduk. Dünya zorlu sürece devam ediyor. Bizim dünyanın her lideri ile konuşan bir lidere ihtiyacımız oldu. Biz yanlışımız olduğunda onu da ifade ediyoruz. 2. turda da milletimiz inşallah güçlü destek vermesini umuyoruz. Arzumuz ilk turda işi bitirmekti, iki haftalık bir gecikme ile tamamlamış oluruz inşallah.

Biz bugüne kadar doğru adımlar attık. 21 yıldan sonra hem Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan sizden 3 milyon fazla oy aldıysa bunu sorgulayın. Biz önümüzdeki süreci doğru adamla yola devam şeklinde inşa ediyoruz.


Biz her kesimden herkesin oyuna talibiz. Kazandığımızda hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak.


İkinci turda birinci ile benzer bir katılım bekliyoruz

Depremzedelere: Vatandaşımız o tepkiye en güzel cevabı veriyor

Zihniyet farkı ortaya konuluyor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde. Biz siyasi sürece dönüştürmemeye çalıştık. Biz bu zihniyeti sorgularız. Bir tarafta Defne’nin oy oranına bakmadan hastaneyi bitirmek isteyen bir bakış diğer tarafta verdiği sözleri ortadan kaldıracak belediye ve mensup olduğu parti. Vatandaşımız o tepkiye en güzel cevabı veriyor.

'Son kullanma tarihi 28 Mayıs'a kadar uzamış oldu'
6’lı masa son kullanma tarihini uzatıyor. Aday açıklandığında dağılma sürecine girdi, biraz uzadı. Son kullanma tarihi 28 Mayıs'a kadar uzamış oldu.


CHP’ye HDP ile iş birliği tepkisi
Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi söylüyoruz. Vatandaş sandığa gittiğinde gereken cevabı verir.

Yeşil Sol Parti tabanı ile tavanı arasında fark var. HDP tabanı Ermeni soykırımının olmayacağını bilir. HDP tavanın tanınması yönünde siyaset yapıyor. HDP bu ülkenin gerçeklerinden uzaklaşarak yoluna devam edecekse bunlar iyi günleri. Ülke için ne yapacaksın. Güven veren, istikrar veren biziz.

Cumhurbaşkanı hükümet sisteminde ittifak ayrı bir şey Meclis’te kanunu düzenlemelerde oy vermek ayrı şey. Meclis’te bazı kanuni düzenlemelerde iş birliği olur. Siyaset içinde müzakere vardır.

‘Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı bırakmamak için uğraşacaktır’
Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakmamak için uğraşacaktır. Bu ülkeye yerli ve milli muhalefet var. Biz Kılıçdaroğlu’nun yalanları ile uğraşmaktan başka bir şey yapamaz hale geliyoruz. Yalan makinesi haline gelen genel başkandan kurtarsınlar. Bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda koşalım. Kılıçdaroğlu şahsi menfaatleri için CHP’yi kullanıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu