Son Dakika
banner1

AK Parti'de büyük revizyon! 3 dönem kuralı istisnasız uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekili listeleri üzerinde çalıştı. Çalışma ile büyük ölçüde netleştiği belirtilen listelere son rötuşların yapıldığı belirtildi. Mevcut kabinedeki bakanlar da AK Parti'den birinci sıradan aday olacaklar. Listelerde yenilenmeye giden AK Parti'de en az 3 dönem vekillik yapmış 73 isim yer almayacak.

POLİTİKA 08.04.2023, 12:13
AK Parti'de büyük revizyon! 3 dönem kuralı istisnasız uygulanacak


Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gitmeye hazırlanırken milyonlarca vatandaş oy kullanacak.

14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürerken, Ankara'da partilerin genel merkezlerinde milletvekili aday listelerini oluşturmak için yoğun bir mesai var. Pazar günü saat 17'ye kadar listelerin YSK'ya verilmesi gerekiyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir listelerine son şeklini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın listelerde son ana kadar bir değişiklik olmazsa 3 dönem kuralını istisnasız uyguladığı öğrenildi. Listelerde büyük oranda yenilenmeye giden AK Parti'de en az 3 dönem vekillik yapmış 73 isim yer almayacak.

ERDOĞAN ÇALIŞMASINI TAMAMLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekili listeleri üzerinde çalıştı. Çalışma ile büyük ölçüde netleştiği belirtilen listelere son rötuşların yapıldığı belirtildi.

YENİ YÜZLER ADAY GÖSTERİLECEK

Sabah gazetesinin haberine göre; AK Partide yeni yüzler de aday olarak gösterilecek. Yeni yüzlerin yanı sıra tecrübeli isimler de yer alacak. 

Faruk Çelik Artvin, Lütfi Elvan Mersin, Nihat Zeybekçi Denizli, Ömer Çelik Adana, Abdülhamit Gül Gaziantep'ten aday olacak.

MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve TBMM esi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan aday olacak.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun iste Batman'dan aday gösterilmesi bekleniyor.

BAKANLAR İLK SIRADA YER ALACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş İstanbul'dan. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir'den aday olacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu