Son Dakika
banner1

6'lı masa toplantısı sonrası açıklama: Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğimizi konuştuk

Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konusunun da konuşulduğu toplantıda, 'Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı'nın parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi aşıklarının adayı olacağı' görüşüne yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda ise 'TBMM yenileme kararı almadığı sürece Sayın Erdoğan'nın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir' denildi.

POLİTİKA 27.01.2023, 00:03
6'lı masa toplantısı sonrası açıklama: Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğimizi konuştuk

CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde toplandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Liderler Buluşması"na makam araçlarıyla ayrı ayrı gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinin kapısında karşıladı. Basına kapalı toplantı 9 saat sürdü.

İLK KEZ ADAYLIK KONUSU ELE ALINDI

Toplantıda liderler ilk kez adaylık konusunu ele aldı. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, "Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı'nın parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi aşıklarının adayı olacağı" görüşüne yer verildi.

30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" konusunda da anlaşma sağlandığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda ise "TBMM yenileme kararı almadığı sürece Sayın Erdoğan'nın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denildi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 13 ŞUBAT'TA

Bir sonraki toplantının Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 13 Şubat'ta yapılacağı kaydedildi.

6'LI MASA ÖNCESİ KRİTİK TOPLANTI

Kritik liderler buluşması öncesinde CHP'li büyükşehir belediye başkanları, CHP Genel Merkezi'ndeydi. Belediye Başkanları CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu ile 1 buçuk saat görüştü.

Edinilen bilgiye göre, görüşmede adaylık konusunda Kılıçdaroğlu'na tam destek veren başkanlar ayrıca 6'lı masanın adayının bir an önce ilan edilmesini talep etti.

Fna4zBnX0AAm_9a

Fna4zBsWIAccjxv

Yorumlar (0)
12
az bulutlu