Son Dakika
banner1

 6'lı koalisyonun ortağı HDP'den bir skandal açıklama daha: İmralı'daki tecridi yeneceğiz...

 HDP İstanbul Milletvekili Adayı Çiçek Otlu yaptığı konuşmada, öldürülen teröristleri ‘şehit’ olarak tanımladı, yetmedi terörist başı Abdullah Öcalan’a özgürlük vadetti. Yine terörden tutuklu isimlerin de serbest kalacağını söyledi. Otlu, “İmralı’daki tecridi yeneceğiz” dedi.

POLİTİKA 07.05.2023, 13:00
 6'lı koalisyonun ortağı HDP'den bir skandal açıklama daha: İmralı'daki tecridi yeneceğiz...

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Çiçek Otlu, Pervin Buldan, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk gibi isimlerin skandal açıklamalarına bir yenisini ekledi. 6'lı koalisyona resmi olarak katılan HDP, 14 Mayıs seçimlerine çok farklı beklentiler ile giriyor. Terörist balı Öcalan başta olmak üzere tüm teröristlerin serbest bırakılacağını söyleyen HDP'ye, 6'lı koalisyondan ise tek bir tepki gelmemesi dikkat çekiyor.

HDP'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA: İMRALI'DAKİ TECRİDİ YENECEĞİZ

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Çiçek Otlu seçim çalışması sırasında gerçekleştirdiği bir mitingde, bebek katili Abdullah Öcalan ve tüm teröristlere özgürlük vadetti. Otlu, "İmralı'daki tecridi yeneceğiz. Başta Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak olmak üzere, binlerce politik tutsağı özgürleştireceğiz. Sözümüz var." dedi.

TERÖRİSTLERE 'ŞEHİT' DEDİ

Otlu'nun skandal vaatleri kadar, teröristler ile ilgili güzellemeleri de dikkat çekti. Otlu güvenlik güçlerince öldürülen PKK'lıların terörist olmadığını onların şehit olduğunu söyledi.
6'lı koalisyonun ortağı HDP'nin İstanbul Milletvekili Adayı Otlu, partisinin PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu itiraf edercesine yaptığı konuşmada, öldürülen teröristlere 'şehit' dediği de duyuldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu