Son Dakika
banner1

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na sert tepki

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşeceği tarihi 18 Mart olarak duyurdu. HDP ile görüşmek için Çanakkale Şehitleri'ni anma günü olan 18 Mart'ı seçen Kemal Kılıçdaroğlu ve 6'lı masaya büyük tepki var. "Bizim kanımız üzerinden siyaset yapılıyor." diyen Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Ankara 1.Nolu Şube Başkanı Alparslan Fırat, SuperHaber'e özel açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 16.03.2023, 10:45
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na sert tepki



     

Bir dağılıp bir barışan 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşme kararı aldı. Son dönemlerde adı sık sık 6'lı masa içerisinde geçen HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceği destek de bu görüşme ile adeta tescilenmiş olacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşeceği tarihi 18 Mart olarak açıklamasının ardından büyük tepkiler yükseldi. Çünkü görüşmenin yapılacağı tarih '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' olarak seçilmişti.

Tüm çevrelerden büyük tepki yükselen bu karara yönelik 'Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden de önemli bir tepki açıklaması yayımlandı.

TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ'NDEN SERT AÇIKLAMA

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden yayımlanan basın açıklamasında, "Sizin amacınız, milletin memleketin sorunları değil, sizin amacınız siyasi rant, koltuk ve MENFAAT. Vatanı,Bayrağı ve kutsal değerleri uğrunda Şehitlerimizin kanında elleri olan parti ile Şehitler gününde görüşmek Şehitlerimizin aziz hatıraları incitmiş ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizin yaralarına tuz basmıştır. Bu şehitlerimizi ve gazilerimizi yok sayarak teröristleri muhatap almak anlamı taşımaktadır. Bizlere bundan daha büyük bir hakaret olamaz." denilerek sert bir tepki gösterildi.

ALPARSLAN FIRAT SUPERHABER'E KONUŞTU:

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nin Ankara 1.Nolu Şube Başkanı Alparslan Fırat, skandal randevu ile ilgili SuperHaber'e özel açıklamalar yaptı. 

"Bizim kanımız üzerinden siyaset yapıyorlar." diyerek tepki gösteren Fırat, "Atatürk'ün kemiklerini sızlattılar. 18 Mart olması insanın içini iyice yakıyor. Her gün konuştuklarını biliyoruz ama neden 18 Mart'a bilerek randevu veriyorsunuz?" ifadelerini kullandı. 

İşte Alparslan Fırat'ın SuperHaber'e yaptığı açıklamalar: 

"18 Mart tarihinin seçilmesine itirazımız var. Çünkü kırmızı çizgimiz HDP'dir. Bugüne kadar terör örgütüne arasına çizgi koyamayan bir parti, bugüne kadar PKK'ya terör örgütü diyememiş onları mecliste her türlü yüceltmiş bir parti neden HDP ile görüşmek için 18 Mart'ı seçti?

Şu saatte kim gidip HDP ile siyasi bir menfaat elde etmek istiyorsa Şehit ve Gaziler ailesinin canını sıkar ve üzer. 

"18 MART GÜNÜ HDP İLE GÖRÜŞMEK ART NİYETLİ"
Tarihe özellikle tepkimiz var. Neden bilinçli olarak 18 Mart tarihi seçildi? Tamam her gün görüşüyorsunuz HDP ile de şehitlerimizi 108. yılında anarken, ruhlarına mevlüt okuturken o tarihte tutup da HDP ile görüşmek art niyetli. 

"BİZİM KANIMIZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR"
Bizim kırmızı çizgimiz HDP'dir. Terör örgütüyle arasına mesafe koyamayan, bu ülkenin evladına ülkenin yetiştirmiş olduğu yiğitlere kurşun sıkan kişilerin yücelten, gerilla mücadelesi yapan savaşçı olarak ilan edip bunu meclis kürsüsünde dile getirenler bizim kanımız üzerinden siyaset yapıyor demektir. 

"ONLAR 'ÖZGÜRLÜK' MÜCADELESİ YAPARKEN BİZ NE İÇİN ŞEHİT VERDİK?"
Bizi temel noktada üzen, şehit ve gazi aileleri hiçe sayılarak siyasi geleceklerinin kaygısına kapılarak HDP'yi kurtarıcı bir parti olarak görmeleri.

Neden terör örgütüne terör örgütü diyemiyorlar? Neden aralarına mesafe koyamıyorlar? Onlar 'özgürlük' mücadelesi yaparken biz ne için şehit ve gazi olduk?  Onlarda olunca özgürlük oluyor da bizden olunca ne oluyor? 

"BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPIYORLAR"
Hangi parti olursa olsun HDP ile pazarlık yapıyorsa yanlış yapıyordur, bizim üzerimizden siyaset yapıyorlardır. Bizim kanımızın üzerinden siyaset konuşulmasını kesinlikle istemiyoruz. 

"ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR"
Gazi Mustafa Kemal Paşa yaşamış olsaydı bu konuların masaya getirilmesini bile istemezdi. 'Burası Türkiye Cumhuriyeti' derdi, polemiğe sokmazdı. Atatürk'ün kemiklerini sızlattılar. Kurucusu olduğu parti ülkeyi bölmek isteyen emperyalist güçlerin maşası olan teröt örgütüyle el ele kol kola siyasi manevra yapmaya çalışıyor.

"NEDEN BİLEREK 18 MART'A RANDEVU VERİYORSUNUZ?"
18 Mart olması insanın içini iyice yakıyor. Her gün konuştuklarını biliyoruz ama neden 18 Mart'a bilerek randevu veriyorsunuz?"

 İşte Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Ankara 1.Nolu Şube Başkanı Alparslan Fırat tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı:

Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir ikbal derdi!
Biz Şehit aileleri ve Gaziler 18 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle şehitlerimizin huzuruna çıkıyoruz.
Onlar ise arkasını terör örgütlerine dayayanların, teröristlere kucak açanların, şehitlerimizin katillerine alkış tutanların huzuruna oy istemeye ve verecekleri vaadleri görüşmeye çıkıyor.
Amacımız Türkiyenin kazanması diye söylemler üretenlere sesleniyorum;
Bir kez daha gösterdiniz,
Sizin amacınız, milletin memleketin sorunları değil, sizin amacınız siyasi rant, koltuk ve MENFAAT.
Vatanı,Bayrağı ve kutsal değerleri uğrunda Şehitlerimizin kanında elleri olan parti ile Şehitler gününde görüşmek Şehitlerimizin aziz hatıraları incitmiş ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizin yaralarına tuz basmıştır. Bu şehitlerimizi ve gazilerimizi yok sayarak teröristleri muhatap almak anlamı taşımaktadır. Bizlere bundan daha büyük bir hakaret olamaz.

Her fırsatta söylediğimiz gibi yineliyoruz. HDP terör örgütünün siyasi
uzantısı değil,Terör Örgütü HDP nin silahlı kanadıdır. Ülkenin birliğine ve beraberliğine kast ederek, askerimizi polisimizi ve bebekleri katleden bu hainleri muhatap alanları bu aziz millet affetmez, bizler asla affetmeyiz.

"Öl söz verme, öl sözünden dönme"

Biz vatana, bayrağa, millete söz verdik.
Sözümüzden dönmeyiz.
Bizim sözümüz net ve gayet açık.
Biz şehit aileleri ve gaziler siyaset üstüyüz ve hiçbir partinin arka bahçesi olmayız, vatan ve bayrak uğrunda can verip, şehadet şerbeti içer, hainlerle pazarlık sofrasında şehit kanı içenleri affetmeyiz.
Saygılarımla.

Alparslan FIRAT
Ankara 1.Nolu Şube Başkanı

Yorumlar (0)
12
az bulutlu