Son Dakika
banner1

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Beştepe'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'Vefa Ödülü' ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu'na verilirken, müzik alanında Ajda Pekkan, sinema alanında ise Yılmaz Erdoğan ödüle layık görüldü. Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sanatçılar arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz.' dedi.

KÜLTÜR/SANAT 22.12.2022, 00:18
Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Beştepe'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hangi inanca, kökene, meşrebe sahip olursa olsun Türkiye'ye ve Türk kültürüne hizmet eden, katkı sunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Sanatçılar arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz." dedi.

Erdoğan, "Halka tepeden bakan, sürekli milleti aşağılayan, elitis zihniyet gerileyip Cumhur ile Cumhuriyet arasındaki mesafe kapandıkça hamdolsun bundan ülkemizin kültür ve sanat hayatı da olumlu etkilenmiştir. Biz bu görevde olduğumuz sürece Allah'ın izniyle hiç kimse Türkiye'yi eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir" diye konuştu.

29804669

Gecede "Vefa Ödülü" ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'na verildi.

Erdoğan, Aşık Veysel'in Ankara'da sırf kılık kıyafeti nedeniyle dışarı atıldığını hatırlatarak, "Vefa Ödülü" ile bir ayıbı temizlediklerini ve devlet olarak kendisine şükran borcumuzu ifa ediyoruz." dedi.

29804662

Müzik alanında Ajda Pekkan, sinema alanında ise Yılmaz Erdoğan Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

29804663

Ödülleri bizzat sahiplerine veren Erdoğan, gastronomi alanında ödül kazanan ve küs olan Ömür ve Emre Akkor kardeşleri de sahnede barıştırdı. Erdoğan, kardeşlere hitaben, "Artık dargınlık yok. Tamam söz. Bundan sonra biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiyeyiz." dedi.

29804942

Resim alanında Süleyman Saim Tekcan, tiyatro alanında Ayla Algan, ilim-kültür alanında Hayreddin Karaman, edebiyat alanında Yavuz Bülent Bakiler, karikatür-animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, dans-bale alanında Tan Sağtürk, mimari alanında Hilmi Şenalp, zanaat alanında Sevan Bıçakçı ve geneneksel sanatlar alanında Gülbün Mesara ödül kazanan diğer isimler oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu