banner4
06.08.2021, 01:38

   HAVVA İLE DURDU

                                             

Kıymetli okuyucularım hayat yaşananların ortaya konduğu bilim dalıdır. Bundan ders çıkartırız yada hiç yaşanmamış gibi kaçarız. İşte buna benzer bir anekdotu hayata dair ve günümüz sorununa ilişkin anlatacağım.

Sene 2009 Kahramanmaraş  Göksun ilçe jandarma komutanıyım. Büyük Çamurlu köyünden oluşturulan özel korucu bölüğü BORA TİMLERİYLE Amanoslardan  Engizeklere (TERÖRLE MÜCADELE AMAÇLI) opertif faaliyetler icra ediyorum. Yine böyle bir faaliyet icrasında 3 günlük orta çaplı Kahramanmaraş-Adana sınırı boyunca görev planladım. Göksun –Andırın –Tufanbeyli-Saimbeyli alanında BORA timleriyle icraata başladık. Andırın Karayüce orman gözetleme kulesine geldik. Kulecilere (onlara böyle hitap ediliyor) aşağı inmelerini söyledim. Yukarıdan bir kadın görevli olduğunu ve inemeyeceğini söyledi. Abla sen orada ne yapıyorsun aşağıya inermisin dedim o hayır inemem görev yerimi terk edemem dedi. Peki biz geliriz o zaman dedim ve Bora korucu tim komutanı ve 4 personelle yukarı çıktım, müthiş bir manzara aşağıdan böyle gözükmüyor ama yüce yaradan bu topraklara her canlı için nefes, her canlı için dünya vermiş.

-Havva abla ne yapıyorsun burada

-Komutanım ben orman emekçisiyim ve orman gözetleme kule görevlisiyİm.

-Ya Durdu o nerde, o ne yapıyor?

-O az önce eşekle iki kişi  gördü onlara bakmaya gitti

-Yahu ben en az iki timle bekleyeceyim bu kulede, siz nasıl yılın 6 ayı böyle her imkandan yoksun bekliyorsunuz.

-Komutanım ben 7 çocuğumdan 2!sini bu kulede doğurdum. Bu orman sadece ağaç değil, VATAN bizim için.

 Bir süre sonra Durdu geldi. Telsizle yan kulelere durum raporu verdi. Gördükleri orman kaçakçısı değil komşu köy rutinleri idi. Akşama kadar orada durum değerlenndirmesi yaptık. Evet devlet olmanın her kurumsal ve görevsel manada örneği budur.

Bu felaket günlerinde her alanda görevli memleket sevdalılarının unutulmaması dileğiyle..

Yorumlar (1)
zehra 3 yıl önce
çok güzel bir yazı.. yureğinize ve kaleminize sağlık...
12
az bulutlu