banner4
21.02.2023, 21:38

Hatalardan ders alınmazsa ...

Niye eksik şeylerin dile getirilmesini devlete düşmanlık gibi algılıyorsunuz? 

Organizasyon eksikliği, hazırlıksızlık, imar rezaletleri,çürük binalar, fay hattına kurulan mahalleler, sahtekarlığın temizlenmesi kabilinden, her seçim dönemlerinde yapılan imar afları, muhteris müteahhitler, rüşvetten kangren olmuş belediyelerin imar bölümleri ve belediye meclisleri, deprem bilim uzmanlarının hazırladığı deprem gerçeğimizi ve önerilerini yıllardır ciddiye almayan siyasiler eleştiriyi hak etmiyor mu? 

Unutulmasın yaptıklarımızdan sorulacagimiz gibi yapmadıklarımızdan da sorulacağız.Tepkisizlik yanlışın devamını savunmaktır. 

Seviyelice tepki göstermek namuslu, onurlu insanların davranışıdır.

Şu zor günlerde keşke siyasiler az konuşup çok iş yapsa!

Örneğin; Deprem kentlerine bolca, Konteyner, portatif tuvalet, çadır sevketseler daha yararlı olurlar. Hâlâ çadır, konteyner, portatif tuvalet, düş alma ve hijyen ihtiyaçları giderilmiş değil.

Sıra artık enkaz kaldırmaya gelişken Hatay merkezli 6.4 lük deprem yürekleri yine ağıza getirdi. Adana ve Mersin'de de şiddetle hissedilen bu deprem büyük korku ve panikle karşılandı. Bir kez daha hasarlı binalara girmenin sakıncaları açıkça ortaya çıktı.

Prof. Naci Görür basta olmak üzere bir çok yerbilimci uzman; Adana ve Kıbrıs'ta bu şiddette yeni depremler ve artçılar olabileceği yönünde açıklamalar yapmıştı.

Yaşanılan bu zor ve tehlikeli süreçte deprem bölgesindeki insanlarımızı üzen fırsatçılar, soyguncular, ahlak yoksunu bireyler maalesef az değil.

Depremden, felaketlerden ders almak yerine rant ihtiraslarını abartarak sürdürenler var.

Ev kiralarını, taşınma ücretlerini,

gıda fiyatlarını fahiş hallere çekenler var.

Bu soysuzlar, uğursuzlar yüzünden ülkenin islam ülkesi kimliği tehlikeye girdi neredeyse.

Depremde, selde, ramazanda, pandemide... Kötü zamanlardaki bu fırsat kollayıcı rantiyeci/tefeci/dünyaperestler ile aynı coğrafyada yaşamak, aynı inançtan sayılmak bile zül oldu! 

Yaptıkları aşırılıklar yüzünden mağdurların söyleyebildiği tek şey üzüntü ve Allah'a havale etmek.

Sonuç olarak; Rabbim bu felaketleri bir daha yaşatmasın. Depremde vefat edenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Yaraların acilen sarılmasını ve yeni yapılacak evlerin,

işyerlerinin deprem gerçeği gözönünde tutularak yapılmasını bekliyoruz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu