Son Dakika
banner1

Yardımlar sokaklara saçıldı! AFAD'ı beklemediler..

Hatay'da depremzedeler ihtiyaçları olan malzemeleri sokağa serilen yığıntıların arasından seçtiler Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası bölgeye yardım yağıyor. Depremin büyük hasar verdiği Hatay'ın Antakya ilçesine gelen yüzlerce TIR ise AFAD koordinasyon merkezinde sıra beklememek için taşıdıkları yardım malzemelerini cadde ve sokaklara yığarak bıraktılar.

GÜNDEM 12.02.2023, 11:35
Yardımlar sokaklara saçıldı! AFAD'ı beklemediler..

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası bölgeye yardım yağıyor. Depremin büyük hasar verdiği Hatay'ın Antakya ilçesine gelen yüzlerce TIR ise AFAD koordinasyon merkezinde sıra beklememek için taşıdıkları yardım malzemelerini cadde ve sokaklara yığarak bıraktılar.

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu; binlerce bina yerle bir oldu. 24 binden fazla kişi hayatını kaybetti, enkazdan sağ çıkanlar ise soğuk havada yaşam mücadelesi veriyor. Depremin hemen ardından tüm Türkiye tek yürek oldu.

YIĞINTILAR ARASINDAN SEÇTİLER

Başta gıda malzemeleri olmak üzere yüzlerce TIR'la AFAD koordinasyonunda, deprem bölgelerine yardım malzemesi taşındı. Depremin büyük hasar verdiği Hatay'ın Antakya ilçesine malzeme taşıyan bazı TIR şoförleri ve yardım ekipleri, AFAD merkezinde sıra beklememek için taşıdıkları yardım malzemelerini caddelere indirdi. Depremzedeler de yerlere saçılan kıyafetler arasında kendilerine uygun olanları aradı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu