Son Dakika
banner1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: “Taşkın olan bölgelere 237 personel ve 165 makine ile müdahale ediyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen taşkınlara 237 personel ve 165 makine ile müdahale ettiğini duyurdu.

GÜNDEM 27.06.2022, 17:01 27.06.2022, 17:49
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: “Taşkın olan bölgelere 237 personel ve 165 makine ile müdahale ediyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen taşkınlara 237 personel ve 165 makine ile müdahale ettiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kastamonu ve Sinop’ta şiddetli yağış sonrasında taşkınların meydana geldiği belirtildi. “Bölge halkımıza geçmiş olsun. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Görevimizin başındayız” denilen açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin taşkının yaşandığı ilk andan itibaren sahada olduğu kaydedildi.

KASTAMONU’DA 207 PERSONEL SAHADA

Kastamonu’daki taşkın sonrasında 55 kamyon, 15 greyder, 17 yükleyici, 19 kanal kazıyıcı yükleyici, 4 ekskavatör, 7 treyler, 2 dozer, 20 kontrol aracı, 3 akaryakıt tankeri olmak üzere toplam 142 makine ile çalışmaların devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, 207 personelin de saha da görev yaptığı ifade edildi.

Kastamonu’da meydana gelen doğal afet sonrasında Cide-Şenpazar-Ağlı Yolu’nun köprü yapım çalışmalarının devam ettiği kesiminde servis yolu üzerinden sağlanan ulaşımın, yağışlar nedeniyle geçici olarak Derelitekke-Alacık Köyü Yolu’na aktarıldığı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi;

“Ulaşım, Cide-Ağlı Yolu - Valay Köyü - Çınarlı Köyü - Tepeköy yolu üzerinden, Azdavay-Ağlı Yolu 13. Kilometresinden de ulaşım servis yolu üzerinden sağlanıyor. İnebolu-Kastamonu Devlet Yolunun 28 ve 30. kilometreleri arasında kalan kesimler de hasar görmesi nedeniyle saat 07:00 itibariyle trafiğe kapatıldı. Devlet Yolunda emanet makine parkı ile çalışmalara başlandı. Doğanyurt-İnebolu Devlet Yolunda bulunan Zarbana Köprüsü’nün yaklaşım dolgusunda meydana gelen hasar nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Köprüde emanet ve yüklenici makine parkı ile başlatılan çalışmalara devam ediliyor. İnebolu-Çatalzeytin Ayrımı-Evrenye-Devrekani yolunda sel tahribatı meydan geldiğinden yol trafiğe kapatıldı. Su seviyesinin düşmesinin ardından çalışmalara başlanılacak. Çatalzeytin-(Bozkurt-Devrekani) Ayrımı yolunda da yarma heyelanı sebebiyle yol trafiğe kapatıldı. Yüklenici firma makine parkı ile çalışmalarını sürdürüyor.”

DERE YATAĞININ YÜKSELMESİ NEDENİYLE TÜRKELİ-AYANCIK YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Sinop’un da şiddetli yağışın etkisinde kaldığı ifade edilen açıklamada, 3 greyder, 5 yükleyici, 3 bakım kamyonu, 7 taşıma kamyonu, 2 pikap ve 3 ekskavatör olmak üzere toplam 23 makinenin sahada yoğun olarak çalıştığı, 30 personelin de çalışmalarına devam ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Sinop genelinde meydana gelen yoğun yağışlar sebebiyle; Türkeli-Ayancık Yolunun 35-36. kilometreleri arasında dere yatağının yükselmesi sonucu yol iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Ayrıca, yol üzerinde şev akıntıları ve döküntüler meydana geldi. Yağışlar devam ederken, bölgede çalışmalara başlandı. Ulaşım küçük araçlar için Çamurca-Yenigüler köy yollarından sağlanıyor” denildi.

(Ömer Faruk Karataş - İHA)

Yorumlar (0)
12
az bulutlu