Son Dakika
banner1

Türkiye'deki orman yangınlarının kaynağı Uzay Tabanlı Lazer Silahı mı?

Türkiye'deki orman yangınlarının kaynağı Uzay Tabanlı Lazer Silahı mı? Lazer teknolojisi test deneme alanları Akdeniz ormanları mı oldu?

GÜNDEM 02.08.2021, 21:06
Türkiye'deki orman yangınlarının kaynağı Uzay Tabanlı Lazer Silahı mı?

Türkiye Havadis'de yer alan habere göre, 'Lazer teknolojisi test deneme alanları Akdeniz ormanları mı oldu?' sorusu Ankara gündemini meşgul ederken; orman yangınlarının bu kadar büyük bir alanda eş zamanlı olarak çıkmasının altında sabotajdan daha büyük bir bir elin olabileceği ise çok da mantıksız görünmüyor.


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri 2020 bütçesinde, yeni nesil füze savunması, parçacık ışınları, daha güçlü lazerler ve diğer yeni teknolojiler geliştirmek için 304 milyon dolar talep etti. Yetkililer, bu tür silahlarla Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran’dan gelen yeni füze tehditlerine karşı koymayı planladıklarını söyleyen Pentagon'un yanısıra İsrail'in de bu teknoloji üzerinde epey bir yol aldığı belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere 2012 yılında Türk jetinin esrarengiz bir şekilde Akdeniz'e düşürülmesi her ne kadar Suriye tarafından yapıldığı iddia edilse de o tarihte bunun bir lazer saldırısı olabileceği de dillendirilmişti.

Uzaydan yere ve atmosfer altı hava hedeflerine yapılacak lazer atışlarında ise karşı teknolojik önlemlerin alınması konusu ise önemini koruyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu