Son Dakika
banner1

Reuters'tan dikkat çeken Türkiye analizi

Türkiye'de yaklaşan genel seçimlerle ilgili uzun bir analiz yayımlayan Reuters, seçim sonuçlarının ekonomi piyasalarına etkisinin kaçınılmaz olacağını belirtti. "Erdoğan ile devam" ya da "Liberal geleneksel politikalara dönüş" şeklinde Türkiye'nin önünde iki seçenek olduğu kaydedilen analizde, "Genel seçimler, Cumhuriyet'in yüzyıllık tarihinde belki de en önemli seçim olacağını ve enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı kriziyle sarsılan Türkler için bir yol ayrımına işaret ediyor" denildi.

GÜNDEM 19.01.2023, 10:29
Reuters'tan dikkat çeken Türkiye analizi



 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında genel seçimlerle ilgili en net tarihi verdi. 14 Mayıs'ı işaret eden Erdoğan, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek." ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN SEÇİM ANALİZİ

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, yaklaşan genel seçimlerle ilgili analiz yayımladı. Analizde, genel seçimlerin sonuçlarının Türkiye'deki ekonomi piyasalarına etkileri ele alındı.

"YOL AYRIMI"

Ekonominin Erdoğan iktidarının aşil tendonu olduğunun belirtildiği analizde, yükselen enflasyon ve dövizdeki düşüşün vatandaşları zorladığına dikkat çekildi. Analizde, "Genel seçimler, Cumhuriyet'in yüzyıllık tarihinde belki de en önemli seçim olacağını ve enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı kriziyle sarsılan Türkler için bir yol ayrımına işaret ediyor" ifadelerine yer verildi.

İKİ SEÇENEK VAR

Jonathan Spicer, Marc Jones ve Canan Sevgili imzalı analizde, artan enflasyon ve TL'deki değer kayıplarına karşı, Türklerin yakın zamanda "Erdoğan ile devam" ya da "liberal geleneksel politikalara dönüş" kararı vereceği belirtildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu