Son Dakika
banner1

PKK : Millet ittifakını destekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanmasının ardından destek ziyaretinin ilkini HDP'ye gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun, "Kavgayı bitireceğiz" demesinin ardından HDP aday çıkarmayacaklarını açıklarken, millet ittifakına destek Avrupa'nın en büyük uyuşturucu trafiğini yöneten ve ABD tarafından uyuşturucu kaçakçısı ilan edilen PKK'nın üst düzey yöneticisi Duran Kalkan'dan geldi. Yurtiçi ve dışında sürdürülen başarılı operasyonlarla üst düzey yöneticilerini kaybetmesiyle birlikte köşeye iyice sıkışan PKK'nın, operasyonların durması için Millet İttifakı'na sığındığı görüldü.

GÜNDEM 27.03.2023, 14:26
PKK : Millet ittifakını destekliyoruz

Altılı koalisyona işte bu yüzden sarıldılar! Umutları operasyonun durması...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanmasının ardından destek ziyaretinin ilkini HDP'ye gerçekleştirdi. HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, "Kavgayı bitireceğiz" diyerek HDP'ye yeşil ışık yaktı. HDP bunun üzerine seçimlerde aday çıkarmayacaklarını açıkladı.


PKK'nın siyasi kanadı olarak adlandırılan HDP'nin güvenlik güçlerinin örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlara karşı çıktığı ve durdurulması yönünde söylemlerinin olduğu biliniyor. Millet İttifakı'na yakınlaşan HDP'nin kanlı terör örgütü PKK'yla bağlantılarını defalarca gözler önüne serildi. Dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği eylemleri organize etmekle suçlanıyor.

Öte yandan daha önce HDP ve Selahattin Demirtaş; 793 şehit verdiğimiz hendek operasyonlarına da karşı çıkmış ve "Cizre yanarsa Bodrum da yanar" ifadelerini kullanmıştı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz" demişti.

"HER TÜRLÜ YIKMA EĞİLİMİNE DESTEK VERECEĞİZ"

Yurt içi ve dışında sürdürülen başarılı operasyonlarla köşeye iyice sıkışan PKK'nın da umudunu Millet ittifakına bağladığı görüldü. CHP-HDP iş birliği duyurulurken terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan da saklandığı sığınaktan Millet İttifakı'nın önünün açık olduğunu söyleyerek "Birliklerini güçlendirecekler inancındayız. Daha da büyütebilirler" dedi. Cumhur İttifakını hedef alan PKK'lı Kalkan, "Her türlü yıkma eğilimine destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

PKK EN GÜVENDİĞİ BÖLGELERDE YOK EDİLDİ

PKK bu denli paniğe neden kapıldı? İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün seçkin birlikleri, eli kanlı PKK/PYD terör örgütüne 1990'lı yıllardan bu yana en zayıf dönemini yaşattı. Güvenlik güçlerimizin istihbarata dayalı, İHA, SİHA ve İKU destekli etkin operasyonları ile aralarında sözde üst düzey teröristlerin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içi terörist sayısı ilk defa 100 seviyesine düştü.

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya ilk darbeyi Şırnak'ın Bestler- Dereler bölgesinde vurarak operasyonlarına başladı. Şırnak'ta bulunan Bestler Dereler, teröristlerin geçtiği, sızmaların en fazla yaşandığı ve çatışmaların en yoğun bölge olmasından dolayı PKK için kritik noktalar arasında yer alıyor. PKK mensupları özellikle kış aylarında kendini en güvende hissettiği Amanoslar'da, Lice'de, Mercan Dağları'nda, Sarpkaya'da, Tendürek'te, Kazan Vadisi'nde, Gabar'da, Karageçit'de ve İnceler'de hiç ummadıkları anda güvenlik güçlerine enselerinde hissetti ve inleri başlarına yıkıldı.


Güvenlik birimlerinin 2022 yılında yurtiçinde düzenlediği 123 bin operasyonda 94 ölü, 586 sağ, 120'si teslim olmak üzere 800 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 51 bin 331 aile ile görüşülerek yapılan ikna çalışmaları sonucunda; 2016'dan bugüne kadar toplam bin 179 teröristin örgütten koparak devlete teslim olması sağlandı.

PKK AVRUPA'DA UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ YÖNETİYOR

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen PKK'nın, Avrupa'nın en büyük uyuşturucu trafiğini de yönettiği biliniyor. PKK, eylemlerini finanse etmek için uluslararası uyuşturucu trafiğinde üretimden, transfere ve pazarlamaya kadar rol alırken, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve AB ülkelerinin raporları bu faaliyetleri açıkça belgeliyor. Avrupa uyuşturucu trafiğinin yüzde 80'ini terör örgütü PKK kontrol ediyor.

PKK'nın uyuşturucu faaliyeti Orta Doğu'dan Batı Avrupa ülkelerine kadar uzanırken, bu geniş alan dünyanın en önemli güzergahlarından "Balkan rotası"nın tamamını kapsıyor. Terör örgütü, uyuşturucu ticaretinde, siyasi amaçlı dernekleri ve deşifre olmamış teröristlerini kullanıyor, Avrupa pazarında sokak satıcılığını da organize ediyor. Terör örgütünün kazancı ise yıllık 2,5 milyar doları buluyor.

PKK YÖNETİCİLERİ UYUŞTURUCU KAÇAKÇISI İLAN EDİLDİ

PKK terör örgütünün Avrupa genelinde uyuşturucu nakli ve kaçakçılığını organize ettiği, örgütün elebaşlarının uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerine ilişkin Avrupa basınındaki gündemi değiştirmek üzere "şiddetli yıldırma taktiklerini uygulamaktan hiç çekinmedikleri" biliyor. Ayrıca; ABD Hazine Bakanlığı bünyesindeki Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi tarafından 14 Ekim 2009'da Murat Karayılan, Ali Rıza Altun, Zübeyir Aydar; 20 Nisan 2011'de Cemil Bayık, Duran Kalkan, Remzi Kartal, Sabri Ok ve Adem Uzun; 01 Şubat 2012'de Zeyneddin Geleri, Ömer Geleri, Çerkez Akbulut, Ömer Boztepe, bu ofis tarafından "Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı" olarak ilan edildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu