Son Dakika
banner1

PKK kanalında uygulama ile Kılıçdaroğlu'na oy istendi

PKK'dan Kemal Kılıçdaroğlu tanıtımı: Terör örgütünün kanalından sistematik yayın! Açık açık oy istediler

GÜNDEM 24.05.2023, 08:54
PKK kanalında uygulama ile Kılıçdaroğlu'na oy istendi

Terör örgütünün Kandil'deki yöneticilerinden 14 Mayıs seçimleri öncesi destek mesajları alan Kemal Kılıçdaroğlu için bu kez de PKK'nın televizyon kanalı devreye girdi. PKK'nın kanalı, 2. tur öncesi Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi için sistematik yayın yapmaya başladı. Hazırlanan tanıtım videosunda, "Sandığa git oy ver tek adamı gönder. 28 Mayıs hesap sorma günüdür. Demokratik bir gelecek için diktatöre geçit yok." gibi ifadeler yer aldı.

PKK KANALINDA KILIÇDAROĞLU TANITIMI: AÇIK AÇIK OY İSTEDİLER!

14 Mayıs seçimlerinde hüsrana uğrayan PKK ve HDP 2. tur öncesi de Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısını sıkça yineliyor. Hem terör örgütünden hem de siyasi kanadı HDP'den günaşırı benzer açıklamalar gelirken PKK'nın kanalında Kılıçdaroğlu için yapılan tanıtım ise Kandil ile işbirliğini açıkça gösterdi.

PKK'nın kanalında yapılan tanıtım, gün içinde sistematik olarak ekranlara getirilirken söz konusu yayında, "Sandığa git oy ver tek adamı gönder. 28 Mayıs hesap sorma günüdür. Demokratik bir gelecek için diktatöre geçit yok." gibi ifadeler yer aldı. 

Tanıtımda, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verildiği ve 'evet' mührünün vurulduğu bir görselde yer alıyor.

Kılıçdaroğlu Kandil'i hayal kırıklığına uğrattı

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, sığındığı mağaradan yayınladığı videoda, 14 Mayıs seçimleri üzerinden ittifak kurdukları Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. "Muhalefet çok fazla sonuç alır gibi gözüküyordu ama tam tersine hayal kırıklığı ortaya çıktı" diyen terörist başı, "Muhalefet sağlam duramadı. Millet İttifakı'nda bir hayal kırıklığı biraz ortaya çıktı." ifadelerini kullandı. İkinci turda da iş birliğinin süreceğini vurgulayan Kalkan, "Kürtler özgürlük için bedeli vermeyi ve mücadeleyi sürdürecek" dedi.

PKK'nın kanalında Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi için çağrı yapıldı

İlk turda HDP ve PKK desteğine rağmen aldığı oy oranıyla Kandil'de hayal kırıklığı yaratan CHP lideri için PKK medyası da harekete geçti. Örgütün kanalında yapılan reklamlarda Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi için çağrı yapıldı.

Kanalda reklamın yayınlandığı sırada yer alan altyazıda, Türkiye Cumhuriyeti'nden 'işgalci' olarak bahsedildiği de görüldü.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu