Son Dakika
banner1

O bombaları attıranlara ‘Pençe-Kılıç’! İHA’lar işaretledi F-16’lar vurdu..

Son olarak İstiklal Caddesi’nde Yağmur ve Ecrin adlı çocuklar dahil altı can alan terör saldırılarının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri vuruldu. İHA’lar PKK/YPG hedeflerini belirlerken, harekâtta 50’yi aşkın F-16 havalandı. Askerler terörü vuran bombalara Ecrin ve Yağmur’un adını yazdı.

GÜNDEM 21.11.2022, 12:01
O bombaları attıranlara ‘Pençe-Kılıç’! İHA’lar işaretledi F-16’lar vurdu..

O bombaları attıranlara ‘Pençe-Kılıç’! İHA’lar işaretledi F-16’lar vurdu..

Mersin’deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırılarının ardından “Hesap zamanı” mesajı vererek harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), önceki gece PKK/YPG terör örgütüne karşı düğmeye bastı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gece saatlerinde başlayan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nda belirlenen terör hedefleri eşzamanlı olarak imha edilirken, harekâtın detayları ortaya çıktı.

SİHA’LARDAN NOKTA ATIŞI

Harekât kapsamında hedef tespiti yapan yerli İHA ve SİHA’ların da taşıdıkları hassas güdümlü füzelerle terör hedeflerine karşı başarılı atışlar gerçekleştirdiği öğrenildi. İnsansız hava araçlarının lazer güdümlü ve sığınak delici mühimmat kullanıldığına işaret edildi. Harekâta ayrıca, havadan erken ihbar ve komuta kontrol uçağı ile tanker uçaklarının da destek verdiği belirtildi.

KOBANİ İLK KEZ VURULDU

Ağırlıklı olarak Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG’nin kontrolündeki Kobani (Ayn el Arap), Tel Rıfat ve Derik çevresindeki hedefler imha edildi. Kobani ilk kez vuruldu. Harekâtın Irak bölümünde ise başta 140 kilometre içerideki Asos ile 90 kilometre içerideki Kandil olmak üzere terör noktaları hedef alındı. Vurulan noktalarda terör örgütünün eğitim kampları, mağaraları, barınakları, sığınakları ve lojistik yollarının yıkıldığı ifade edildi.

İlk aşamada 81 hedef vuruldu, sonra 89’a yükseldi. İstiklal Caddesi’nde altı kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 81 kişi yaralanmıştı.

ECRİN VE YAĞMUR’UN ADI...

Milli Savunma Bakanlığı, terör hedeflerini vuran bombaların üzerine askerlerce İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur’un isimlerinin yazılmasına ilişkin görüntüleri paylaştı.

O bombaları attıranlara ‘Pençe-Kılıç’ İHA’lar işaretledi F-16’lar vurdu

O bombaları attıranlara ‘Pençe-Kılıç’ İHA’lar işaretledi F-16’lar vurdu

Yorumlar (0)
12
az bulutlu