banner4
08.11.2019, 14:40

KAHRAMANLAR BÜTÜN BİR MİLLETİN ORTAK DEĞERİ OLUR

İstanbul ve Ankara'da gördüğüm şey acaba İzmir, Antalya gibi CHP nin seçim kazandığı başka şehirlerde de var mı bilmiyorum. Şayet varsa; moda deyimle tam bir FACİA..
Peki nedir gördüğüm şey?  Hemen söyleyeyim. Şehirlerin en işlek meydanlarına kurulmuş ışıl ışıl bilbordlardaki bir kitabın reklamı... 
Kitabın adı: 
KAHRAMANIN YOLCULUĞU
Yazarı : "Ekrem İmamoğlu'na üst üste iki seçim kazandıran adam" 
NECATİ ÖZKAN
Ne taraftan bakarsan bak berbat.
1. Demokrasi kahraman üretmez.  Üretmemeli de..        
Seçim kazanmak kahramanlıksa her seçim kazanana kahraman dememiz gerekmez mi?  O zaman Sayın Tayyip Erdoğan yüz kat kahraman olmaz mı?
Kahramanlar bütün bir milletin ortak değeri olur ve ona herkes saygı duymak zorunda hisseder kendini. Muhalefet etmek, eleştirmek kimsenin aklına gelmez. Mesela Seyyid Çavuş'u, Ömer Halisdemir' i eleştirmek, yargılamak kimin aklına gelir. Kahramanlık, kişiyi millet vicdanında ve gönlünde ölümsüz kılar. Bazı kavramları ucuzlatmak doğru değildir. 
Eğer bu sıfattan Sayın Ekrem İmamoğlu rahatsızlık duymadıysa ben buna Ekrem Bey adına üzülürüm. Çünkü tevazu sınırlarını kibir duvarıyla örmek doğru olmaz. 
2. Bir şehrin belediye başkanı'nı KAHRAMAN ilan ederseniz diğer başkanlar.. Mansur Yavaş, Tunç Soyer  "ne oluyor hemşehrim biz neyiz, neciyiz" demezler mi?  
3. Bir partinin seçim kazanmış olması elbette başarıdır. Bu başarı hikayesinde herşeyden önce gösterilen adayın, teşkilatın (genel başkan, myk üyeleri, milletvekilleri, il ilçe mahalle örgütleri) taraftar kanaat önderleri, gazeteciler, ittifak unsurları ve topyekun seçmenin payı vardır. 
Bütün bu kadroları yok sayıp da bir adam tek başına kendisini öne çıkarıp
ALTI AYDA İKİ SEÇİM KAZANDIRAN ADAM etiketi kullanıyorsa; ona sormak lazım: Sen niye aday olmadın hemşehrim!..? Ya da şöyle soralım: madem ki iki seçimi de sen kazandırdın, KAHRAMAN ünvanını da kendin kapsaydın ya!.. 
Doğrusu beni fazla alakadar etmez ama  bişeyler de doğru düzgün olmalı birader. En azından bir de kafamızı buna takmayalım. 
En önemlisi de bu durum Ekrem Bey'i de vesayet altına almak anlamına gelir. Düşünsenize bir adam çıkmış "sana üst üste iki seçimi ben kazandırdım" diyor ve bunu ışıklı bilbordlarla bütün ülkeye ilan ediyor. Ne acıklı bir durum değil mi??? 

Yorumlar (1)
Mehmet Şahin 4 yıl önce
Katılıyorum Sn Vekilim. Ancak çok açıkça anlaşılmaktadır ki, bunların derdi Ekrem beyi ne yapıp edip parlatıp, seçimlerde Tayyip beyin karşısına çıkarmak. Ancak bunların bilmediği anlamadığı ve anlamaya idraklerinin de yetmeyeceği bir şey var: Onların hesaplarının ve planlarının değil Allah’ın planının gerçekleşeceği.
12
az bulutlu