Son Dakika
banner1

Kılıçdaroğlu saçmaladı!.. Bayraktar Türk devleti için büyük risktir buna müsade etmem

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençlerle buluştu.

GÜNDEM 19.04.2023, 10:45
Kılıçdaroğlu saçmaladı!.. Bayraktar Türk devleti için büyük risktir buna müsade etmem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer moderatörlüğünde gerçekleşen ve “Değişim Senin Elinde” adıyla düzenlenen etkinlikte Kılıçdaroğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Program boyunca gençlerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun 'Bayraktar' ile ilgili gelen soruya verdiği yanıt dikkat çekti.

 'Büyük risk' diyerek açıkladı! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Bayraktar' yorumu!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bayraktar' ile ilgili soruya verdiği yanıt gündem oldu. Katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin coğrafi konum itibariyle güçlü olması gerektiğinin altını çizerken seçildiği taktirde savunma sanayisine yapılacak yatırımların daha da artacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, söz konusu yatırımların sadece özel sektöre verilemeyeceğini belirtirken "Mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır" dedi.

 Hukuk Fakültesi'nde okuyan bir gencin "Milli savunma alanında yapılan teknolojik gelişmeler ve İHA, SİHA gibi savunma sanayisine yapılan yatırımlar devam edecek mi?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, bulunduğu konum itibariyle Türkiye'nin çok güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Savunma sanayisine yapılan yatırımların devam edeceğinin altını çizen CHP lideri, "Dünyanın bütün rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır. Eğer siz sadece özel sektöre verirseniz, diyelim ki arkadaşımız İHA'yı yapıyor, bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara ya da Katarlılara sattı. Olmaz." diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu