Son Dakika
banner1

İngiliz ekonomist Timothy Ash'ten skandal Türkiye çağrısı

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Twitter hesabından yaptığı açıklamada skandal bir çağrıda bulundu. Ash, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi Erdoğan'ı piyasalar üzerinden vurmak için Londralı yatırımcılara Borsa İstanbul'daki hisselerini satmaları yönünde uyardı.

GÜNDEM 17.05.2023, 14:35
İngiliz ekonomist Timothy Ash'ten skandal Türkiye çağrısı

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye'de ikinci tura kalan seçimleri borsa spekülasyonlarıyla manipüle etmeye çalıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Londra'da görüştüğünü, ekonomi konusunda kendisine verdiği cevapların zayıf ve yetersiz olduğunu da dile getiren Ash, Erdoğan'ı ekonomi üzerinden vurmak için Londralı yatırımcılara seslendi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KIRILGANLIKLARI BAŞINDAN BERİ BİLİNİYORDU"

İngiliz ekonomist, 'Muhalefet Kemal Kılıçdaroğlu'nun kırılganlıklarını başından beri biliyordu ve Akşener gemiden atlamaya çalıştı' ifadelerini kullandı. Ash, diğer tweetinde ise Kılıçdaroğlu'nun kazanması için skandal bir çağrı ve bir nevi öneride bulundu.

"SEÇİMDEN ÖNCE BORSADA SATIŞ YAPIN"

'Kemal Kılıçdaroğlu için şu an en iyi şans ikinci seçimden önce borsada satış yapılması' diyen Ash, Erdoğan'ı destekleyen seçmenlerin büyük ekonomik riskler konusunda pişman olunmasının sağlanabileceğini iddia etti.

Erdoğan'a karşı tutumuyla bilinen İngiliz ekonomist Ash, daha önce muhalefetin kazandığında Batı sermayesinin Türkiye'ye hücum edeğini söylemişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu