Son Dakika
banner1

Günün özeti

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik

GÜNDEM 17.10.2020, 17:27 17.10.2020, 18:48
Günün özeti

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik

Ermenistan’ın Gence’ye füze saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

Gence’de füzenin düştüğü yerleşim yeri adeta enkaz alanına döndü. Arama kurtarma çalışmaları ekipler tarafından devam ederken, saldırı sonucu 3’ü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti ve 52’den fazla kişi ise yaralandı.

...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan, sivillere saldıran Ermenistan’a tepki

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ermenistan’ın, Azerbaycan’daki sivillere yönelik yapmış olduğu saldırıya tepki göstererek, “Ermenistan’ın insanlığı, vicdanı, ahlakı hiçe sayarak Gence’de ve Mingeçevir’de onlarca masum insanı hedef alan alçakça saldırısını şiddetle kınıyorum” dedi.

Hastane başhekimi Okan Özçeker, Markar Esayan’ın vefat ettiğini bildirdi.

Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Okan Özçeker, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan’ın ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Mayıs 2019 yılında mide adenokarsinom dediğimiz amansız hastalık tanısı konmuştu. Akşam 17.50 sıralarında yapılan bütün müdahalelere rağmen Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur” dedi.

...

Bakan Karaismailoğlu: "Büyük hedeflerimiz var"

Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması yolunda ihtiyaçları tespit ettiklerine dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizin bütünsel kalkınmasına ulaşım ve haberleşme ile ne gibi katkılar sunabileceğimizi belirliyoruz. Büyük hedeflerimiz var. Ülkemizi bölgesinde lojistik bir süper güç haline getirmek, memleketin her karış toprağını dünyayla bağlamak, çağa uygun, akıllı, dijitalleşmesini tamamlamış eksiksiz bir ulaşım ve haberleşme altyapısı kurmak. Zira, çağın gereklerine uygun bir ulaşım ve altyapı sistemi Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olabilmesi için çok önemlidir. Ve daha da önemlisi, güçlü bir milli ekonomi, milli bağımsızlığımızın en önemli dayanağıdır" dedi.

----

Bursa’da silah kaçakçılarına şafak vakti operasyon düzenlendi, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve özel harekat ekipleri şafak vakti silah ticareti yapan şahıslara yönelik Bursa merkezli çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Kapıların koçbaşıyla kırıldığı baskında çok sayıda şüpheli gözaltı alındı.

(İHA)

Yorumlar (0)
12
az bulutlu