Son Dakika
banner1

Fahrettin Koca'dan Hatay'da şebeke suyuyla ilgili önemli açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay'daki şebeke suyuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 21.02.2023, 14:38
Fahrettin Koca'dan Hatay'da şebeke suyuyla ilgili önemli açıklama!


Fahrettin Koca'dan Hatay'da şebeke suyuyla ilgili önemli açıklama!

     

Yaşanan depremlerin ardından en büyük problemlerden biri olan temiz şebeke suyu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

Hatay'daki şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaya elverişli olmadığını belirten Koca şu bilgileri verdi:


Şevre sağlığı ekiplerimiz Hatay’da su güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenmeyip şebeke suyu verilen bölgelerden test için alınan numuneler Sahra Hastanesi bünyesinde kurulan Laboratuvara götürüyor. Suyun kullanıma uygunluğu bu testler sonucu tespit ediliyor.

Hatay’da, depremden etkilenen ve şebeke suyu verilemeyen bölgelere ise, su, belediyeler tarafından tankerlerle taşınıyor. tankerlerle getirilen suyun klorlanması ve test edilmesi işlemleri de Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Ekipleri tarafından yürütülüyor.

Elimizdeki sonuçlara göre, Hatay’da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu