Son Dakika
banner1

Düzce'de 5,9'luk deprem! İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde hissedildi

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 50 kişi yaralandı.

GÜNDEM 23.11.2022, 09:09
Düzce'de 5,9'luk deprem! İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde hissedildi

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki sarsıntı 6,81 kilometre derinlikte meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08'de meydana gelen depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 96 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Düzce ilinde bazı bölgelerde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapılmaktadır. Bölgeye 10 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. AFAD Lojistik deposundan 10 bin battaniye, 20 adet 112 metrekare genel maksat çadırı ve 480 adet 16 metrekare aile yaşam çadırı sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Düzce'nin Çilimli ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 04.30'da merkez üssü Düzce'nin Çilimli ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini de açıkladı. Çilimli ilçesindeki deprem 8 kilometre derinlikte meydana geldi.

05_2022_01_Kasim_02_AA-29513904

Düzce Gölyaka'daki depremde 50 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'nin Gölyaka ilçesinde hasar tespiti yapılacağını bildirdi.

Soylu, deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Okullardaki genel durumun tespiti için tarama yapılacağını belirten Soylu, "Yaklaşık 50 hafif yaralımız var, 33'ü taburcu olmuş. Köylerden çok büyük hasar bilgisi almadık." bilgisini paylaştı.

Hasar tespitine ilişkin soru üzerine Soylu, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la görüşme yaptığını dile getirdi.

Bakan Soylu, "8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak. Gerekli ekipler gönderildi. Valiliğin koordinasyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gerekli taramalar yapılacak." dedi.

Burak Yilmaz_2022_kasim_AA-29513339

Düzce Adliyesi'nde hasar oluştu

Öte yandan, artçı sarsıntıların devam ettiği kentte bir iş yeri yıkıldı, bazı iş yerleri ile aralarında Düzce Adliyesi'nin de olduğu 7-8 binada hasar meydana geldi. Sarsıntının şiddetiyle bazı evler ve marketlerdeki eşyaların yere düştüğü görüldü.

Anadolu Ajansı ekibi, hasar gören iş yerlerinden canlı yayın yaptığı sırada artçı sarsıntı meydana geldi. Muhabirlerin hızla bölgeden uzaklaştığı anlar, kameraya anbean yansıdı.

Geniş bir alanda hissedildi

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Burak Yilmaz_2022_kasim_New folder_AA-29513550

Vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde panikle dışarı çıkan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

Saat 04.08'de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından panik yaşayan Düzce'deki vatandaşlar sokaklara çıktı.

Battaniyelere sarılan vatandaşlar, soğuk hava nedeniyle ateş yakıp ısınmaya çalıştı. Depremin merkez üssü Gölyaka'da da sokaklarda hareketlilik hakim oldu.

Zaman zaman meydana gelen artçılar nedeniyle evlerinde durmaya çekinen vatandaşlar, Gölyaka Belediyesi önündeki Sosyal Tesisler'de ve parklarda toplandı.

AFAD ve Türk Kızılay ekipleri, sokakta bekleyenlere battaniye ve sıcak çorba dağıttı. Vatandaşlar, televizyonlardan depremle ilgili bilgi almaya çalışırken, ekipler kısmi elektrik kesintilerinin yaşandığı kentte tarama faaliyetlerini sürdürdü.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu