Son Dakika
banner1

Devletin zirvesi, ilk kabine toplantısı öncesi Anıtkabir'de

Yeni dönemin önemli gündem maddelerinin gündeme geleceği kabine toplantısı öncesinde devletin zirvesi Ankara'da Anıtkabir'e çıktı.

GÜNDEM 06.06.2023, 15:44
Devletin zirvesi, ilk kabine toplantısı öncesi Anıtkabir'de


Türkiye'de yeni dönemin ilk günleri hareketli geçiyor. Türkiye Yüzyılı kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde görevine başladı. Yeni kabine üyeleri, bugün ilk kez bir araya gelecek.

Devlet erkanı Anıtkabir'de

Yeni dönemin önemli gündem maddelerinin gündeme geleceği toplantı öncesinde devletin zirvesi Ankara'da Anıtkabir'e çıktı.

Aslanlı Yol'da kabine üyeleri ile birlikte yürüyen Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Devlet erkanı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

"Bu sene şahlanış dönemimimizin başlangıcı olacak"

Erdoğan, deftere şu ifadeleri yazdı: "Aziz Atatürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2. döneminde yeni kabine üyelerimizle birlikte huzurunuzdayız. Bugün kabinemizin ilk toplantısını yaparak Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle süratle yola çıkıyoruz.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kabinemiz ile birlikte tüm Türkiye'ye 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Bizlere emanetiniz olan cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadığımız bu seneyi inşallah şahlanış dönemimimizin başlangıç noktası haline getireceğiz. Rabbimiz bizleri milletimize karşı mahçup etmesin ruhun şad olsun.

Heyet, daha sonra ilk toplantıyı yapmak üzere Anıtkabir'den ayrıldı.

İlk toplantı 15.00'te

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ziyaretin ardından ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacak.

Toplantıda deprem bölgesindeki çalışmalar, ekonomide atılacak adımlar ve çizilecek yol haritası ile terörle mücadele ve sınır güvenliği konularının öncelikli gündem maddelerinden olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu