Son Dakika
banner1

Defne Devlet Hastanesi açıldı

Depremin büyük yıkıma uğrattığı kentte temelleri 24 Mart’ta atılan Defne Devlet Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

GÜNDEM 21.05.2023, 18:38
Defne Devlet Hastanesi açıldı


Türkiye'yi büyük yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaklaşık 4 ay geçti... Geniş coğrafyada hissedilen depremler 11 kentte büyük yıkıma sebep oldu. Bu illerin başında da Hatay geldi.

Kentte depremin ilk anından itibaren devlet millet el ele yaraların sarılması için tüm imkanlar seferber edildi.

Defne Devlet Hastanesi hizmete başlıyor

Kalıcı konutların temelleri atılırken bir diğer yandan da kentte tüm branşlarda hizmet verecek Defne Hastanesi inşaasında çalışmalar gece gündüz sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli 24 Mart'ta atılan Defne Devlet Hastanesi 60 günde tamamladı. Hastanenin bütün odaları teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.

Hasta yarın kabulüne başlayacak

İnşaası tamamlanan Defne Devlet Hastanesi hizmete giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük yıkıma uğramasının ardından devletin tüm imkanlarını seferber ettiği Hatay'da coşkulu kalabalıkla bir araya geldi.

Erdoğan, Defne Devlet Hastanesi'nin yarından itibaren hasta kabulüne başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın satır başlıkları şu şekilde:

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir kere daha başsağlığı diliyorum. Defne'yi daha önce ziyaret etmiş, hastane ihtiyacı olduğunu görmüştük. Sağlık Bakanlığına hemen talimat vermiştik. İşte buyurun...

Zİya Paşa ne diyor: Eşek ölür kalır semeri. İnsan ölür kalır eseri. işte biri çıkmış diyor, "3 ayda ne yapıyorsun" diye. Eğer sen de karakter varsa gel Defne Hastanesini gör. Temelini 24 Mart'ta attığımız hastaneyi 3 ayda yapmaya söz vermiştik.

"Yarından itibaren hasta kabulüne başlayacak burası"

Bize dediler ki, "Siz burada yüzde 8 oy aldınız". Ee bize ne? Biz ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk. Bizim dinimizde de kitabımızda da yok. Benim vatandaşım gerek gördüğü anda gerekeni de yapacaktır.

Kardeşlerim Hatay'da 100 yataklı Arsuz, 30 yataklı Belen Hastanesi'ni açmıştık. Neler söylendi hatırlıyorsunuz. Hiçbirine aldırmadık. Yarından itibaren hasta kabulüne başlayacak burası. Sağlık bakanım ve ekibi gece gündüz çalıştı. Herkesi mahcup ederek hastanemizin inşaatını bitirdik.

"Temeli atarken ne söz verdiysek yalnızca onu yaptık"

Gereken donanımları her şeyi bitirerek sizlerin karşısına alnımız ak olarak çıktık. Şu anda bu hastanede 11 ameliyathane var. Bütün odaları her an yoğun bakıma dönüştürülebiliyor. En gelişmiş MR ve tomografi cihazları bulunuyor.

Temeli atarken ne söz verdiysek yalnızca onu yaptık. Bir fotoğraf karesi üzerinden konuşanlar daha sonra işin nasıl yürüdüğünü gördüklerinde bir tek söz bile etmediler.

"İskenderun'daki hastanemiz yakında hasta almaya başlıyor"

İşte eser işte hizmet. Rabbime bize bu günleri gösterdiği için hamd ediyorum. Antakya'da 400 yataklı hastanemizin inşaatı devam ediyor. İskenderun'daki hastanemiz yakında hasta almaya başlıyor.

Belediye başkanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığımız boyunca sadece eser siyaseti yaptık. Kimsenin etnik kökenine mezhebine bakmadık. Yeni inşa edeceğimiz konutları yaparken baktığımız tek şey hak sahibi olmaları.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde deprem bölgesinde bize yüksek oy çıkmasına hazmedemeyenler sularını bile kesmişler. Tüm hınçlarını depremzedelerden çıkarmış. Vali beye talimat verdim, çözün sorunu dedim.

"Nasıl oldu da bahardan kara kışa geçtiniz"

Hani bunlar demokrattı, hani bunlar bahar getirecekti. Hani bunlar depremzedelere bedava ev verecekti. Nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiniz, depremzedelere düşman kesildiniz Nasıl oldu da bahardan kara kışa geçtiniz.

Depremzedelere hakarete kadar vardılar. Milletim bunlara gereken mesajı verdi ama görülen o ki bunlar mesajı yanlış anlamış. Önümüzdeki dönemde yeni eserlerle sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Ekim kasım ayından itibaren konutları teslim etmeye başlayacağız.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu