Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaos tüccarlarına geçit yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde can kaybının 21 bin 848'e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan ayrıca "Kaos tüccarlarına geçit yok." dedi.

GÜNDEM 11.02.2023, 18:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaos tüccarlarına geçit yok!


     

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da depremin son durumuna dair açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları; 

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Öncelikle sizlerin şahsında tüm Şanlıurfalı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 2 deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkıma ve can kaybına maalesef yol açtı.

Şu ana kadarki tespitlere göre 21 bin 848 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde 80 bin 104 vatandaşımız da yaralı olarak kurtuldu.

Hayatını kaybeden her bir kardeşime Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu büyük deprem 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 500 kilometrelik alanda yıkım etkisi yapmıştır. Dünyada eşine az rastlanır bir felakettir. Deprem uzmanlarını da dehşete düşüren bu felaketin izlerini illerimizde görmek mümkün.

1939 Erzincan ve 1999 Marmara Depremlerinden bile kat ve kat fazla olduğu ortadadır.

"ASLA GÖZ AÇTIRMAYIZ"
Depremde evleri yıkılan vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını ya kendi ya da diğer vilayetlerde gideriyoruz. Geçici barınma merkezlerinde 1 milyon 100 bin kişi var. Depremzedelerin barınma sorununu hızla çözecek kararları alıyoruz. Bazı şehirlerimizi yeni baştan inşa etmenin yollarını arayacağız. Ben sizlerden bir yıl süre istiyorum. Bir yıl içinde bu inşaatları yapacak ihyalarını gerçekleştireceğiz. Fırsatçılara ve yağmacılara asla göz açtırmayız. Bunun için gereken adımları atıyoruz"

Yorumlar (0)
12
az bulutlu