Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin maliyeti yaklaşık 104 milyar doları buluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu ile AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç'in, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen bölgelere destek için düzenleyeceği Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, ''Depremin maliyeti yaklaşık 104 milyar doları buluyor. Bu zor günlerde tüm dostlarımızın; kurumlarıyla, üye ve aday ülkeleriyle AB, BM ve diğer uluslararası örgütlerin sergilediği dayanışmayı asla unutmayacağız.'' dedi.

GÜNDEM 20.03.2023, 16:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin maliyeti yaklaşık 104 milyar doları buluyor


     
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Bu Konferans için teşekkür ediyorum. 7,7, 7,6 büyüklüğündeki 2 şiddetli deprem 11 ilimizde çok ciddi yıkıma ve can kaybına yol açtı. 50 bin 96 vatandaşımız hayatını kaybetti. Vefat eden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Bilim insanları depremi kara üzerinde meydana gelen en şiddetli deprem olarak gösteriyor. Depremden etkilenen illerimiz son günlerde bir de sel felaketiyle mücadele ediyor.  Gereken her türlü gayreti gösteriyoruz. Belediyelerimiz, sivil toplum görevlilerimiz, gönüllülerimiz canla başla çalışıyor.

Depremin yol açtığı yıkım maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor. Bu çapta afetle hiçbir ülkenin tek başına mücadele etmesi mümkün değil.

Bu zor günlerde tüm dostlarımızın; kurumlarıyla, üye ve aday ülkeleriyle AB, BM ve diğer uluslararası örgütlerin sergilediği dayanışmayı asla unutmayacağız.

Depremde yıkılan tüm şehirlerimizi altyapısı, üstyapısı, işyerleri, tarihi ve kültürel değerleriyle yeniden inşa ve ihya edeceğiz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu