Son Dakika
banner1

CUMA CANLI YAYINDA KILDIRILSIN

Cuma namazı televizyonlardan canlı kıldırılsın...

GÜNDEM 20.03.2020, 13:49 21.03.2020, 00:12
CUMA CANLI YAYINDA KILDIRILSIN

CUMA NAMAZI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMEMİZ

Corona(Kovid 19) diye bilinen ve Dünya çabında etkisi görülen ölümcül virüs nedeniyle alınan tedbirlerden biri ülkemizde Cuma namazlarının kılınmayacağı ve camilerin kapalı olacağı ile ilgilidir.

Sağlık sorunu ve zorunlu şartlar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu bu karara karşı bir diyeceğimiz yoktur.Zorunlulukların ve sağlığın söz konusu olduğu durumlarla ilgili dini hükümler aynı zamanda Anayasa ve kanunlarımızla da uyumludur.

Fakat her türlü sıkıntı ve falaket ve günlerinde bile Cuma namazı bu milletin birliğinin sembollerinden biridir.Ve manevi bir yükselme anı ile ilgilidir.

Bu nedenle Cuma namazının bereketi,sosyal dayanışması,ibadet özgürlüğü ve bir çok hayırlı nedenleri uyarınca aşağıdaki önerimi devletime ve milletime arz ediyorum.

Cuma namazı televizyondan canlı yayınla insanlarımızın evlerinden ve o an bulundukları yerlerden katılması ile gerçekleştirilsin.Öncelikle Diyanet işleri Başkanının imamlığında veya belirlenecek bir imamın icra etmesi ile gerçekleşmesi  her açıdan uygun olacaktır.Belkide ilk defa Cum'a Namazı tüm müminlerin katılacağı bir cemaate dönüşecektir.Bir musibet bize daha büyük bir hayrı öğretmiş olur düşüncesindeyim.Ayrıca hutbeninde imamlık ehliyeti bulunan bir doktor tarafından irad edilmesi daha uygun olur.

Saygılarımla.

Hüseyin KAYA

Yorumlar (4)
Mahmut ŞİMŞEK 4 yıl önce
Harika bir Öner’i ve gizli bir moral motivasyon enerji ortamı sağlama niteliğindedir. İlgililere bizzat iletilebilir. Şahsınızın Huder adına daha başka önerilerle bir basın açıklaması yaparak konuyu ilgililerin dikkatine sunmalı. Tekrar teşekkürler.
Alaettin 4 yıl önce
Oncelikle milletimizin sagligi onemli devlet buyuklerimizin talimatlari na uymak gerekli insaAllah bugunlerde gececek
Uğur Kurtulan 4 yıl önce
Mükemmel bir öneri
hna 4 yıl önce
iyi fikir değerlendirilmelidir
12
az bulutlu