Son Dakika
banner1

CHP ile HDP/PKK işbirliği dünya gündeminde: Rusya'dan Kılıçdaroğlu ve Öcalan iddiası

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör destekçisi HDP'den gördüğü destek sonrası PKK'ya karşı giriştiği 'legalleştirme' çabaları Rus basınına da yansıdı. Rus basını, "Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" diyen eski HDP'li Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakma vaadini her fırsatta yineleyen ve HDP'nin "Öcalan'a özgürlük" ve "yerel özerklik" gibi bölücü taleplerine ses çıkarmayan Kılıçdaroğlu'nu mercek altına aldı. CHP ile HDP/PKK işbirliğine dair dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıyan Rus Telegram kanalı "Kremlyovskaya Prachka", Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen HDP'ye, seçimlerin kazanılması durumunda terörist elebaşı Öcalan'ın serbest bırakılabileceğine dair söz verildiğini ileri sürdü.

GÜNDEM 18.04.2023, 00:37
CHP ile HDP/PKK işbirliği dünya gündeminde: Rusya'dan Kılıçdaroğlu ve Öcalan iddiası


 

Avrupa ülkelerinde bölücü örgüt yanlıları tarafından terörist başı Öcalan'ın serbest bırakılması için sokak gösterileri yapılırken konuyla ilgili Rusya'dan bir iddia gündeme geldi.

Rusya'nın güvenlik kaynaklarına yakınlığı ile bilinen önemli Telegram kanallarından biri olan "Kremlyovskaya Prachka" kanalı, CHP ile HDP/PKK işbirliğine dair dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

Kanalın, Rus istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen HDP'ye, seçimlerin kazanılması durumunda terörist elebaşı Öcalan'ın serbest bırakılabileceğine dair söz verildiği iddiası yer aldı.


Haberde böyle bir gelişmenin yaşanmasının Türkiye iç siyaseti için derin sonuçlar doğurabileceği ifade edilirken, Erdoğan'ın Batı ile Rusya arasında denge politikası yürüttüğü, Kılıçdaroğlu'nun ise Batı yanlısı bir politika izleyeceği ifade edildi.

Kremlyovskaya Prachka kanalı, Rusya'nın önemli Telegram kanallarından biri olarak kabul ediliyor ve 250 binden fazla okuyucu tarafından takip ediliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu