Son Dakika
banner1

Amerika tezgahlı PKK ve FETÖ'nün halkı sokağa dökme filmi vizyona girdi

Deprem felaketinin ardından 'Devlet yok!' propagandasıyla başlatılan 'yaratıcı yıkıcılık' kampanyasında vites yükseltildi. PKK, FETÖ ve neoliberaller, taraftarı kışkırtarak tribünleri siyasi kamplaşmanın adresi haline getirmek istiyor

GÜNDEM 28.02.2023, 10:04
Amerika tezgahlı PKK ve FETÖ'nün halkı sokağa dökme filmi vizyona girdi

ABD’nin yeni tertibi tezgâhta, düğmeye basıldı

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından devlet millet seferber oldu. Büyük çapta etkilere yol açan depremin yarattığı acıyı fırsat bilen “yaratıcı yıkıcılık” için düğmeye basıldı. FETÖ, PKK, neoliberal sahte sol ve kuyrukçuları bir merkezden harekete geçti.

‘DEVLET YOK’ KAMPANYASI VİTES YÜKSELTTİ

Depremin ilk gününden başlayarak devreye sokulan “devlet yok” kampanyasında vites yükseltildi. Depremde yakınlarını kaybedenlerin acıları ve ihtiyaçlarını istismar ederek uluslararası düzeyde sosyal medya aracılığıyla kışkırtıldığı kanıtlarıyla saptanan Türkiye Cumhuriyeti devleti karşıtı kampanyada yeni bir aşamaya geçiliyor.

HOŞNUTSUZLUĞUN YAYGINLAŞMASI

Kampanya ile Hükümet’e yönelik hoşnutsuzluk, depremin ardından ortaya çıkan travmatik tablolara dayanarak yaygınlaştırılmak, geniş toplumsal kesimlerin Hükümet karşıtlığı üzerinden devlet karşıtı bir noktaya getirilmek isteniyor.

FUTBOL MAÇLARI, SOKAK GÖSTERİLERİ…

Özellikle farklı toplumsal kesimlerin bir araya geldiği ve taraftarlık üzerinden ortak hedefte buluştuğu futbol maçları bu açıdan bulunmaz fırsat. Bu atmosfer, aynı zamanda kazanma odaklı kutuplaşmanın ve karşıt grupların çoğu zaman şiddete başvurması için de uygun bir zemin.

Bunun ilk uygulaması Fenerbahçe stadında geçen Cumartesi oynanan Fenerbahçe - Konyaspor maçında yapıldı. Maçta tribünlerde "Hükümet istifa" sloganları atıldı. Önceki gün Beşiktaş'ın Antalyaspor’u ağırladığı maçta da tribünlerin bir kısmında "Hükümet istifa" sesleri yükseldi. Maç başlamadan önce atılan sloganlar, taraftarların çektikleri videolar ile kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

KULÜPLER KINADI

Beşiktaş tribünlerinde "Hükümet istifa" sloganı atan taraflar ile tepki gösteren taraftar arasında tartışmalar, kavgalar yaşandı. Polis, tribünlerdeki olaylara müdahale ederek, bazı taraftarları koruma altında stattan çıkarttı.

Kayserispor, Konyaspor, Başakşehir, Alanyaspor, Çaykur Rizespor, Erzurumspor gibi bazı kulüpler tribünlere siyaset taşınmasına tepki gösteren bildiriler yayınladı. Açıklamalarda, milyonlarca futbolseverin gol sevincini yaşamaktan imtina ettiği bir ortamda yapılan bu tür hareketler kınandı.


Kulüpler Birliği'nden yapılan resmi açıklamada da "Spor kulüpleri siyasi kurumlar olmadıkları gibi siyasi tartışmaların parçası da değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spor dışında herhangi bir alandaki tartışmanın parçası haline getirilmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

YIKICILIK MEMURLARI

Taraftar tepkilerini kullanarak pusuda bekleyen ‘yaratıcı yıkıcılık’ merkezlerinin hızla harekete geçtiği görüldü. PKK, FETÖ, Türkiye ve Türk milleti ile hiçbir bağı kalmamış neo-liberal sahte sol takımı var güçleriyle sahneye sürüldü.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP’li Barış Atay, FETÖ’cüler Hakan Şükür, Cevheri Güven, Emre Uslu ve Can Dündar gibi yıkıcılığın firari simsarları hükümete yönelik tepkileri yıkıcı amaçları için kullanan paylaşımlar yaptılar.  

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sosyal medya hesabından “Ben Beşiktaşlıyım…” diye yazdı.

Hatay’da kentsel dönüşüme karşı çıkan ve vatandaşı galeyana getiren TİP’li Barış Atay, “Devlet düşmanlığı haktır” diyen Ahmet Şık’la birlikte akşam saatlerinde İstanbul Kadıköy’de küçük bir partili grupla “hükümet istifa” diye slogan atıp izinsiz eylem düzenlemek istedi. Polisin müdahale ettiği eylem dağıtıldı.

FETÖCÜLER SIRAYA GİRDİ

Hakan Şükür, Cevheri Güven, Emre Uslu gibi firari FETÖ’cü isimler de sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda olayı köpürtmeye çalıştı. Hakan Şükür “Beşiktaş taraftarı yürekleri ısıttı, Bahçeli istifa etti!” derken, Cevheri Güven, “Bugün seyircisiz maç isteyen yarın halksız seçim ister… Galatasaray ve Beşiktaş taraftarının davranışlarında tehdidin işe yarayıp yaramadığını anlayacağız… Beşiktaş ve Galatasaray taraftarı, Fener taraftarının duruşu sonrası nasıl tepki verecekler?” paylaşımları yaptı. Diğer FETÖ’cü Emre Uslu da sosyal medya hesabı üzerinden “hükümet istifa etsin mi etmesin mi” anketi açarak kampanyaya destek verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu