Son Dakika
banner1

Amerika'dan topyekun geri adım!.. Terörist PKK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 13 silahsız Türk vatandaşının Irak'ın kuzeyindeki Gara'da PKK tarafından katledildiği saldırıyla ilgili kritik bir duyuru yaptı.

GÜNDEM 16.02.2021, 09:36
Amerika'dan topyekun geri adım!.. Terörist PKK

MSB, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile Bakanlık'ta bir görüşme yapıldığını ve Amerikalı elçinin saldırıdan PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit ettiğini aktardı. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken de akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, Washington Yönetimi'nin Gara katliamından PKK'yı sorumlu tuttuğunu ifade etmişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield ile gerçekleştirilen görüşme sonrası MSB'den yapılan açıklama şöyle;

"ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile bu akşam (15 Şubat) Milli Savunma Bakanlığı’nda bir görüşme yapılmıştır. Görüşmede ABD Büyükelçisi Satterfield, Gara’ya düzenlenen harekâtta şehit olan personelimiz ve harekat sırasında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaşımız için taziyelerini sunmuş; Gara’da yaşanan katliamdan terör örgütü PKK’yı sorumlu tuttuklarını teyit etmiştir."

Öte yandan ABD'nin Türkiye Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

BLİNKEN PKK'YI SORUMLU TUTMUŞTU

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, akşam saatlerinde Bakan Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede şehit edilen 13 Türk vatandaşı için taziyelerini iletip Gara katliamından PKK'nın sorumlu olduğunu ifade etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Gara'da 13 silahsız Türk vatandaşının PKK tarafından alçakça katledilmesinin ardından tepki çeken bir açıklama yapmıştı. Price, “Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu