Son Dakika
banner1

AFAD duyurdu: Kayseri'de 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! İşte ilk görüntüler

AFAD'ın paylaştığı verilere göre Kayseri'de saat 05:28'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ta depremle ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yaparak ''İlk bilgilere göre olumsuz bir durumumuz yok.'' ifadelerini kullandı. Öte yandan deprem anı bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Raflardaki ürünlerin yere saçıldığı anlar saniye saniye kaydedildi.

GÜNDEM 10.03.2023, 07:16
AFAD duyurdu: Kayseri'de 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! İşte ilk görüntüler

Kayseri'den geldi. Saat 05.28'de Hacılar ilçesinde de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7,0 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Depremi yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Ekipler de sahada tarama çalışması başlattı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: OLUMSUZ DURUM GÖZÜKMÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'da, şu an için olumsuz durum olmadığını belirterek, "İlk belirlemelere göre merkez üssü Hacılar olan 4.8 şiddetinde bir deprem yaşadık. İlk bilgilere göre olumsuz bir durumumuz yok. Ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde. Lütfen resmî açıklamalara itibar edelim. Rabbim tüm afetlerden bizleri korusun” dedi.

AFAD duyurdu: Kayseri'de 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! İşte ilk görüntüler

DEPREM ANI KAMERADA

Öte yandan, meydana gelen deprem, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Sarsıntıyla beraber raflarda bulunan ürünlerin yere saçıldığı anlar saniye saniye kaydedildi.

AFAD duyurdu: Kayseri'de 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! İşte ilk görüntüler - Resim : 2

UZMANLARDAN İLK YORUMLAR

Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, '6 büyüklüğünde bir depremin enerjisini boşaltmak için 1000 tane 4 büyüklüğünde ya da 32000 tane 3 büyüklüğünde deprem olması gerekir.' açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan ise bir harita paylaşarak Kayseri'nin diri kırıklarla örülü olduğunu belirtti. Ercan bu kırıkların çok büyük depremler üretmeyeceğini ifade ederek, 'Kayseri'de olan M4,9luk deprem K.Maraş M7,9'ca irkitilmiştir. 1835'de M6,5'luk 8 şiddetindeki deprem ürettiği en büyük depremdir. Bir süre sarsılıp geçeceğini umuyorum' dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu