Son Dakika
banner1

Soylu'nun ele geçirdiği ses kaydı Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ı neden panikletti

7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş neden panikledi? ‘Deepfake ve ses kayıtları iddiası neyi örtüyor’ Mahmut Övür yazdı

GENEL 06.05.2023, 10:47 06.05.2023, 23:56
Soylu'nun ele geçirdiği ses kaydı Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ı neden panikletti

7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş'ın sön dönemlerdeki gündemi deepfake ve ses kayıtları... SABAH Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nun korku ve telaşını kaleme aldı. "Herhalde gerçek iddialara cevap vermek yerine, sahte kayıtların olabileceğini iddia edip ön almak istiyor." ifadelerini kullanan Övür, "Şimdi "yalan" deniyorsa neden savcılığa suç duyurusunda bulunulmuyor?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ile Selahattin Demirtaş'ın deepfake paniği diğer yanda Batı bloğunun tetikçiliği ne anlama geliyor?

7’li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş neden panikledi? ‘Deepfake ve ses kayıtları iddiası neyi örtüyor’ Mahmut Övür yazdı

ABD'nin başını çektiği Batı Bloku, her dönem darbeler yaptı, ekonomik tetikçilerini kullandı ama seçimlere de ilgisiz değillerdi. Ancak geçmişte siyaset onların çizdiği sınırların dışına çıkmadığı için kimin kazanacağı pek umurlarında olmadı. Fakat şimdi durum değişti. Son yıllarda darbe dâhil bütün oyunlarını Başkan Erdoğan bozduğu için artık seçimlere de açık açık müdahale etmeye başladılar.

Bir yandan yedili-dokuzlu muhalefeti zorla bir arada tutarlarken, (Meral Akşener'i o masaya kim oturttu?) bir yandan da büyükelçileri, CIA, BND ve majestelerinin James Bond'larıyla siyasi aktörlerle ilişkiyi de ihmal etmediler. Sahi şu sıralarda ne kadar Batı casusu Türkiye'de cirit atıyor, bilen var mı?


Neredeyse bir yıl önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bas bas bağırdı. Kılıçdaroğlu'nun dış politika başdanışmanı Ünal Çeviköz, hangi ülkenin büyükelçisine gidip Altılı Masa'nın metnini düzelttirdi?

Soylu, konuyla ilgili ses bandı olduğunu da söyledi. Şimdi soralım; bu kadar ağır bir suçlamaya neden bugüne kadar itiraz edilmedi? Şimdi "yalan" deniyorsa neden savcılığa suç duyurusunda bulunulmuyor?

Bu iddia ve başka olasılıklar da Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresinde deyim yerindeyse "panik havası" yarattı. Baksanıza cezaevindeki Demirtaş bile telaşa kapıldı ki ön almaya çalışıyor.


Öyle bir panik havası ki bu Kılıçdaroğlu, "Deepfake teknolojisiyle sahte ses bantları hazırlanabilir" diyor ve 17-25 Aralık FETÖ yargı darbesiyle kendisinin kurduğu kumpası bile itiraf ediyor.

Hatırlayın o günlerde FETÖ'cülerin hazırladığı sahte ses kayıtlarını bizzat Kılıçdaroğlu Meclis kürsüsünden duyurmuş ve siyasetini o sahte kayıtlar üzerine kurmuştu.

Herhalde gerçek iddialara cevap vermek yerine, sahte kayıtların olabileceğini iddia edip ön almak istiyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu