Son Dakika
banner1

PKK'nın güdümündeki "Halkevi"nin en gözde misafirleri

Uyuşturucu ticareti gibi karanlık faaliyetlerle anılan PKK'nın İngiltere'deki paravan sivil toplum kuruluşlarına Türk muhalefetinden yoğun ilgi var... Ortaya çıkan yeni fotoğraflar, CHP ile PKK STK'ları arasındaki esrarengiz ilişkinin boyutunu gözler önüne serdi...

GENEL 26.07.2021, 08:43
PKK'nın güdümündeki "Halkevi"nin en gözde misafirleri

İngiltere'de faaliyetlerine herhangi bir sınırlama getirilmediği için rahat hareket eden terör örgütü PKK'nın, "Londra Halkevi" üzerinden kurduğu ilişkiler bir kez daha mercek altında...

PKK mensuplarının, çoğunluğu Kuzey Londra'da restoran, süpermarket, kafe gibi işyeri çalıştıran Türklerden tehditle haraç topladığı daha önce birçok kez gündeme gelmişti.

"Londra Halkevi"nin Türkiye'ye uzanan ilişkiler ağında ise ana muhalefet partisi CHP kilit rol oynuyor.

Londra Halkevi başkanları Mustafa Topkaya ile İbrahim Doğuş ve eşi PKK bağlantılı sivil toplum kuruluşu Centre for Kurdish Progress Direktörü Raife Aytek'in CHP yönetimi ile yakın ilişkileri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yıllarda yaptığı İngiltere ziyaretlerinde de çok konuşulmuştu.

Yine bu kuruluşların organizasyonlarında ABD'den fon aldığı ortaya çıkan Ruşen Çakır, kamuoyunda "FETÖ gelini" olarak bilinen Elif Şafak ve Irak'taki Kürt yönetimi ile yakın ilişkileri olduğu bilinen Cengiz Çandar gibi isimler boy göstermişti.

PKK VE UYUŞTURUCU AĞI

Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının yakın ilişkiler içinde olduğu Mustafa Topkaya, İbrahim Doğuş ve Raife Aytek'in PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu ticaretini yönlendirdiğine dair suçlamalar da bulunuyor.

Mustafa Topkaya'nın kardeşi Mehmet Topkaya'nın İngiltere'de, HDP'li Pervin Buldan'ın hem kayınbiraderi hem de teyze oğlu olan Nihat Buldan ile birlikte bu suçlardan yakalandığı ve hapis cezası aldığı biliniyor.

Mahkeme kayıtlarında, Nihat Buldan'ın PKK'nın uyuşturucu ticaretinde Türkiye ayağını, Mehmet Topkaya'nın ise İngiltere ayağını oluşturduğu resmi olarak yer alıyor.

.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu