Son Dakika
banner1

MTA haritası güncellendi: 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay var!

MTA haritası güncellendi: 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay var! Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü MTA tarafından yayınlanan yenilenmiş Diri Fay Haritası ile Türkiye'de diri fay üzerinde bulunabilecek iller netleşti. MTA Diri Fay Haritası'na göre 45 ilde bulunan 485 diri fay, 5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip.

GENEL 20.02.2023, 13:04
MTA haritası güncellendi: 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay var!

Türkiye MTA Yenilenmiş Diri Fay Haritası, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından gündeme geldi.

7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki iki yıkıcı deprem 11 ilde büyük hasara yol açarken gözler Türkiye MTA Yenilenmiş Diri Fay Haritası sorgulamaya çevrildi.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından açıklanan Türkiye deprem fay hattı haritası verilerine göre 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor.

Türkiye Diri Fay Haritası'na göre ise Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor.

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

MTA YENİLENMİŞ DİRİ FAY HATTI HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)
12
az bulutlu