Son Dakika
banner1

Meral Akşener'e şok suçlama! Yaşar Okuyan'daki dosyada neler vardı

Meral Akşener ile ilgili sözleri nedeniyle CHP'den kovulan Yaşar Okuyan olayında çarpıcı iddiayı Sabah yazarı Şebnem Bursalı gündeme getirdi. Yaşar Okuyan’ın, Kılıçdaroğlu’na sunduğu dosyada "Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemek için genç grupları organize etti" suçlaması yer aldı.

GENEL 26.02.2023, 10:40
Meral Akşener'e şok suçlama! Yaşar Okuyan'daki dosyada neler vardı

CHP'li Yaşar Okuyan, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için  “Eğer masayı dağıtırsa onu sokağa çıkarmam” dedi CHP de Yaşar Okuyan'ın parti ile tüm ilişiğini kesti.

Okuyan, önceki gün kendi sosyal medya hesabı Facebook'ta yaptığı paylaşımla kendisine yönelik eleştirilere ve dosyaya ilişkin açıklık getirdi:

"Meral Hanım masayı dağıtırsa bunun bir bedeli olur, elimde belgeler var hepsini açıklarım. Hepsi de İçişleri Bakanlığı dönemine ait belgeler, şeklindeki açıklamalarımda bahsi geçen belgelerin herhangi bir gizliliği bulunmamakla birlikte geçen zaman sebebiyle toplum hafızasından silinmiş olduklarını tahmin ettiğim gazete kupürleridir. Bu kupürleri yayında da gösterdim hatta! Konuyla ilgili yargı süreci de işlemekte olup, bahsi geçen bu kupürler dava dosyasında da yer almaktadır."

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığını engelleme girişimleri
Okuyan'ın elindeki dosyanın içeriğiyle ilgili yeni ayrıntıları Sabah yazarı Şebnem Bursalı bugünkü yazısında aktardı:

"Akşener'in 28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanı olduğu dönemde cuntanın darbe hazırlıklarına karşın attığı adımlara "suç işlemiş algısıyla" yer verilen dosyanın ilk "4 belgesi" o döneme ait gazete kupürlerinden oluşuyor. Ancak son bölümde yer verilen detaylarda ise Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik engelleme girişimleri somut ifadelerle yer buluyor. Okuyan'a İP içerisinden sözlü olarak gelen ve Kılıçdaroğlu'na da sözlü olarak iletilen bir bilgi şöyle:

"Akşener organize etti"
"Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını en başından bu yana istemediğini her fırsatta dolaylı olarak dile getiren Akşener ve İP yönetimi bir karar alırlar. Karara göre, Kılıçdaroğlu'nun yurt gezileri sırasında kameralar önünde olduğu zamanlarda İP ile herhangi bir üyeliği veya ilişiği olmayan özellikle gençler, Kılıçdaroğlu'nun yanına giderek 'Sizi çok seviyoruz ama lütfen aday olmayın' diyecek ve bu diyalog da sosyal medyada ve kameralar aracılığıyla televizyonlarda yayınlanacak."
Nitekim, 4 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleşen CHP Gençlik Toplantısı'nda Kılıçdaroğlu kürsüye çıktığında 2 genç yaklaşır ve aynen kararlaştırıldığı gibi, "Sizi çok seviyoruz ama ne olur aday olmayın!" der. Daha sonra Kılıçdaroğlu ile fotoğraf da çektiren gençlerin bu sözleri haber de oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu