Son Dakika
banner1

Kılıçdaroğlu, PKK'yı hayal kırıklığına uğrattı! Duran Kalkan: 50 yıldaki kazanımlarımızın hepsini yok ettiler!

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, seçim sonuçlarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. "Muhalefet sonuç alır gibi gözüküyordu ama tam tersine hayal kırıklığı ortaya çıktı" diyen terörist başı 2. turda destek verip vermeyeceklerini de açıkladı.

GENEL 17.05.2023, 11:08
Kılıçdaroğlu, PKK'yı hayal kırıklığına uğrattı! Duran Kalkan: 50 yıldaki kazanımlarımızın hepsini yok ettiler!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde olduğu seçimin ikinci tura kaldığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından resmen açıklandı.

Sandıktan çıkan bu sonuçlardan sonra ise muhalefet cephesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.


Hayal kırıklığı yaşayan bir kesim daha vardı. O da eli kanlı terör örgütü PKK.

DURAN KALKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, yayınladığı videoda, 14 Mayıs seçimleri üzerinden ittifak kurdukları Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

"MUHALEFET HAYAL KIRIKLIĞI ÇIKTI"
Örgütün kanalına konuşan Kalkan, "Muhalefet çok fazla sonuç alır gibi gözüküyordu ama tam tersine hayal kırıklığı ortaya çıktı." diyerek seçim sonuçlarının kendilerini üzdüğünü itiraf etti.

"ORTAK SEÇİME GİRME KAZANDIRMADI"
"Muhalefet sağlam duramadı" diyerek ortaklarına kızan terörist başı Kalkan şöyle konuştu:

Birçok parti birbirleriyle anlaşacaklarını söylüyorlardı. Bunu iyi anlatamadılar. Çünkü sağlam duramadılar. İttifakta hata yaptılar. Ortak seçime girme fazla kazandırmadı. Onu anlayacak siyasi olgunluğa sahip olmalıydılar. CHP temelindeki seçime giriş hem diğer partilerde de kayba yol açtı.

"50 YILDAKİ KAZANIMLARIMIZI YOK ETTİLER" 
"Aslında AK Parti - MHP çok tehlikeli ve ciddi bir çalışma yürüttü" diyen Kalkan şöyle devam etti:

Bu seçimi, sadece seçim olarak görmemek lazım." diyen terörist başı, "AK Parti-MHP faşizmi ırkçı, milliyetçi, şöven, turancı, kızılelmacı zihniyetle siyaseti her bakımdan topluma hakim kılmaya çalışıyor. Eğitimi, sanatı, edebiyatı bu temelde geliştiriyor, ekonomiyi maliyeyi buraya harcıyor. Faşist saldırı çok yönlüdür. Millet İttifakı'nın öngördüğü gibi sadece 'başkanlık sistemiyle getirilmiş, o sistemi parlamenter sisteme değiştireceğiz' değildir. Bu kadar değildir. Bu çok şematik bir şeydir. İlk 50 yıldaki kazanımlarımızın hepsini yok ettiler.

2. TURDA İTTİFAK DEVAM EDECEK Mİ?
İkinci turda da iş birliğinin süreceğini vurgulayan Kalkan şu ifadeleri kullandı:

Kürt halkı en küçük bir gerileme yoktur. Faşizme, sömürgeciliğe, soykırıma karşıdır. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik için her türlü bedeli ödeyerek mücadeleci duruşunu sürdürüyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu